GÜNDEM

TGK, TOKAT’TA TOPLANDI

8 Federasyon, bu federasyonlara üye 93 Gazeteciler Cemiyeti ve basın meslek kuruluşunu bünyesinde barındırarak medyanın en büyük basın çatı örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK), 12. Başkanlar Kurulu Toplantısını Tokat’ta yaptı.

TGK, TOKAT’TA TOPLANDI
18-07-2017 20:17
Google News

YURDUN DÖRT BİR YANINDAN KATILIM SAĞLANDI

Tokat İli’nde düzenlenen toplantıya, yurdun dört bir yanından gazeteciler ve aileleri katıldı. Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay’ın da katıldığı toplantıya Tokat Gazeteciler ve Radyocular Derneği ev sahipliği yaptı.

BASININ SORUNLARINA ÇÖZÜM ARANDI

12. Başkanlar Kurulu Toplantısında basının sorunlarını masaya yatıran katılımcılar, çözüm önerilerin ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı “Konfederasyon olarak bugün bin bir türlü sorunla karşı karşıya kalan ve ekonomik sıkıntıların pençesinde sıkışıp kalan basın ve yayın organlarının bu sıkıntılardan kurtarılması ve daha özgür ortamda yayın yapabilmesi için çözüm arayışlarımızı sürdürüyoruz. Bu yönde çalmadık kapı bırakmayacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

EĞİTİM TOPLANTISINDA SORULAR CEVAPLANDI

Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan ve Prof. Dr. Oğuzhan Kavaklı’nın sunumu ile eğitim semineri düzenlendi. Arslan ve Kavaklı, gazetecilerin karşılaştığı hukuksal sorunlar, haber yazma kriterleri, karşılaşılan sorunlarda izlenmesi gereken yollar ve ilan tarifeleri il ilgili bilgi vererek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. GALA GECESİ YAPILDI

12. Başkanlar Kurulu Toplantısı kapsamında Gala Gecesi düzenlendi. Programda Tokat Belediye Başkanı ile Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’nın katıldığı programda plaket takdimi yapıldı.

TOKAT’IN TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİ GEZİLDİ

Geniş katılımın sağlandığı programda, Tokat’ın tarihi ve turistik yerleri gezildi. Ballıca Mağarası, Ulucami, Müze, Devciler Hanı, Yazmacılar Hanı, Atatürk Evi, Gaziosmanpaşa Müzesi, Mevlevihane ve Latifoğlu Konağı’nı gezen gazeteciler, hatıra fotoğrafları çekti. 3 gün süren toplantı ve gezilerin ardından program, sona erdi.

GGF, ŞANLIURFA’DA TEMASLARDA BULUNDU

Konfederasyon bünyesinde bulunan Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu (GGF), Tokat Toplantısının ardından Şanlıurfa’da temaslarda bulundu. GGF Başkanı Mehmet Çelik, Başkan Yardımcısı Ercan Atay ve Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Durak, GGF bünyesine alınan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak ve son kararname ile Şanlıurfa’da atanan Vali Abdullah Erin’i ziyaret etti. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete