GÜNDEM

TIBBİ SEKRETERLER, SORUNLARINI HAMİDİ’YE İLETTİ

Atama sorunu yaşayan Tıbbi Sekreterler, sorunlarını AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi’ye iletti.

TIBBİ SEKRETERLER, SORUNLARINI HAMİDİ’YE İLETTİ
30-12-2016 21:37
Google News

HAMİDİ, ÖĞRENCİLERİ SAĞLIK BAKANI İLE GÖRÜŞTÜRECEK

Tıbbi Sekreter Batman İl Temsilcileri, Batman Milletvekili Hamidi ile görüşerek, bölümün sorun ve taleplerine ilişkin bilgi verdi. Yapılan görüşmeye ilişkin bilgi veren Batman İl Temsilcisi Recep Yıldız “2016 ön lisans KPSS sınavında sağlıkçılar içerisinde en başarılı bölüm, Tıbbi Sekreterlik Bölümü Öğrencileridir. Başarı ortalaması bu kadar yüksek olmasına rağmen 22 Aralık 2016 yılının 7. atamasında bu bölümden 0 alım yapıldı. KPSS’den 96 puan alan arkadaşlarımız dahi atanamadı. Sağlık Bakanlığı, hizmet alımı yaparken, tıbbi sekreter değil de 2 aylık eğitim ve belli bir ücret sonucunda sertifika sahibi olan insanları taşeron işçi olarak alıyor. Mezun sayısındaki yığılma ve alım sayısındaki azalmadan dolayı tıbbi sekreterler atanamıyor.

Bu sorunları Vekilimize ilettik. Sayın Vekilimiz, sitemlerimizin haklı, taleplerimizin makul olduğunu söyledi. Yapımı süren Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin açılışı için Batman’a gelecek olan Sağlık Bakanı ile bizi görüştüreceğinin sözünü verdi” dedi.

KURUM VE SİYASETÇİLERİ DE ZİYARET ETTİLER

Tıbbi Sekreter Batman İl Temsilcileri, daha sonra AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hakan Pamukçu, Sağlık Sen Temsilcisi Zahir Seven ve TÜGVA Temsilcisi ile görüşerek sorunlarını aktardı. Ocak ayında Türkiye Tıbbi Sekreterler olarak Meclisi ziyaret edeceklerini açıkladılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?