GÜNDEM

TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ UYARDI;

BİLİNÇLİ TÜKETİCİ MİSİNİZ?

TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ UYARDI;
24-01-2019 17:21
Google News

Ticaret Müdürlüğüne bağlı Tüketici Hakem Heyetlerine önceki yıllarda yapılan on bin ve üzerindeki şikâyetin, 2018 yılında 3 Bin 250’ye düştüğü bildirildi, kararların hızla sonuca bağlandığı açıklandı.

Kurumdan yapılan açıklamada “Şikâyetlerin azalmasında en önemli sebep, insanların bilinçli şekilde alış veriş yapmaları, seçici davranmaları ve yasaların güçlüler karşısında zayıfları korumasıdır. Bilinçli tüketim, tüketiciler açısından faydalıdır. Bugün tüm dünyada ticari sistemin, daha fazla tüketmek üzerine kurulduğunu görüyoruz. Bilinçli tüketim, dünyadaki sınırlı kaynakları ölçülü kullanmakla, doğayı korumakla, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmamanın mücadelesini sürdürmekle mümkündür” dedi.

ŞİKÂYETLERİNİZİ TİCARET MÜDÜRLÜĞÜ VE BELEDİYEYE İLETİN

Tüketicilere uyarıda bulunan Ticaret İl Müdürlüğü “Alışveriş yapmadan önce alışverişimizin ekonomik ve ihtiyaca yönelik olduğundan emin olun. Fiş, fatura veya sözleşmelerimizin bir örneğini mutlaka alın ve saklayın. Satın alma işlemlerinde ek maliyetleri ve satış sonrası hizmetleri net olarak öğrenin. Hediye, çekiliş kuponu gibi vaatlere kanmayın. Fiyat etiketine dikkat edin. Etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması halinde lehinize olan fiyatın uygulanması gerektiğini unutmayın. Fiyat etiketi ile ilgili şikâyetlerinizi, Ticaret İl Müdürlükleri, Belediye ve ilgili Oda’ya yapabilirsiniz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?