GÜNDEM

TİDİSLAM’ın lansmanı yapıldı

Türk İşaret Dilinde İslam Dinini anlatan TİDİSLAM (Türk İşaret Dilinde İslam) Projesinin lansmanı Vali Hulusi Şahin'in katılımı ile Ahmet Güneştekine Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

TİDİSLAM’ın lansmanı yapıldı
13-05-2022 16:35
13-05-2022 16:58
BATMAN
Google News

Dini kelimeler ve anlamları, İslam'a dair temel bilgiler, peygamber efendimizin hayatı, Türk İşaret Dilinde Kur'an-ı Kerim Melali gibi bölümlerin yer aldığı TİDİSLAM proje tanıtımına Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Müftü Nihat Kök, siyasi parti temsilcileri, STK yetkilileri ile işitme engelli vatandaşlar katıldı.

“BU PROJE O EKSİKLİĞİ TAMAMLAMAK İÇİN”

Vali Şahin, programda yaptığı konuşmada "İşitme engelli kardeşlerimizin kavramlarında eksiklikler var. Çünkü biz bu kavramları onlara öğretemedik. Bununla ilgili yeterli bilgiler yok. İşte bu proje o eksikliği tamamlamak için ortaya gelmiş bir proje. Bu projenin nihai hedefi dünyada yüzlerce lisana çevrilmiş ama hala Türk İşaret diline çevrilmemiş olan Kur'an-ı Kerimin mealinin tamamlanmasıdır. Ama bunun tamamlanması için kavramlara ihtiyaç var. Yani bu yolculuk daha yeni başladı. Bu yolculuğu her bir Müslüman fert olarak hepimizin sahip çıkması gerekir" dedi.

“KURANI KERİMİN MEALİNİN AKTARIMI İÇİ DEĞERLİ BİR PROJEDİR”

Batman İl Müftüsü Nihat Kök ise “Din hizmetleri anlamında, eğitim hizmetleri anlamında ve dini yayma anlamında Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırlamış olduğu müfredatlar çerçevesinde biz de taşrada bu hizmeti yapmaya gayret gösteriyoruz ve çalışıyoruz. Bu proje dini terimler, kavramlar, Hz. Peygamberin hayatı, kuranı kerimin mealinin aktarımı açısından çok değerli bir projedir." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete