EĞİTİM

TIKANAN 3 KALP DAMARI, ZİLAN’DA ANJİYO İLE AÇILDI

Kalbindeki 3 damarı tıkanan 40 yaşındaki hasta, Zilan Hastanesi’nde yapılan başarılı ameliyat ile sağlığına kavuştu.

TIKANAN 3 KALP DAMARI, ZİLAN’DA ANJİYO İLE AÇILDI
30-08-2016 20:52
Google News

40 yaşındaki Fesih Özçelik, yüzmek için girdiği havuzda kalbinden rahatsızlandı. Özel Batman Zilan Hastanesi Kardiyoloji Kliniği'ne başvuran Özçelik, Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Recep Tüten tarafından muayene edildi. Kalpteki 3 damarın tıkandığını teşhis eden Dr. Tüten, hastayı ameliyata aldı. Tüten ve ekibi tarafından ameliyata alınan hasta, 4 saat süren ameliyatın ardından 3 kalp damarı anjiyo ile açılarak sağlığına kavuştu.

“KALP RAHATSIZLIĞI HAFİFE ALINMAMALI”

Başarılı ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Recep Tüten, kalp rahatsızlığının hafife alınmaması gerektiğini dile getirdi.  En ufak bir kalp rahatsızlığı şikâyetinde mutlaka hastaneye müracaat edilmesi gerektiğini belirten Tüten “Bu tür hastalar kesinlikle yağlı ve tuzlu ürünlerden uzak durmalıdır. Her şey yiyebilirler ancak az yemeleri gerekiyor. Çok dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.

“KALP RAHATSIZLIĞI GENÇLERDE DE OLABİLİYOR”

Kalp hastalıklarının genelde 60-70’li yaşlarda görüldüğünü ancak erken yaşlarda da kalp rahatsızlığının yaşanabileceğini açıklayan Tüten “3 kalp damarı tıkanan hastamız Fesih elik, henüz 40 yaşında. Bu yaşta olması daha tehlikeli oluyor. Çünkü ani ölüm riski bulunuyor. 40’lı yaşlardaki hastayı kaybetme riskimiz çok fazla oluyor. Bu hastamız şanlıydı ve süratli bir şekilde tedavi altına aldık. Şuan durumu iyi” ifadelerini kullandı.

KALBİME İYİ BAKACAĞIM

Kalp ameliyatından sonra sağlığına kavuşan Fesih Çelik ise Zilan Hastanesi doktor ve yöneticilerine teşekkür ederek “Kalbime artık daha iyi bakacağım. Zilan Hastanesinin tüm kadrosuna teşekkür ederim” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete