ROPÖRTAJ

TILMERÇ MAHALLESİ MUHTAR ADAYI ASLI SARUHAN;

“SÖZLE DESTEK TAMAM, ŞİMDİ PRATİĞE DÖKME ZAMANI”

TILMERÇ MAHALLESİ MUHTAR ADAYI ASLI SARUHAN;
17-01-2019 17:59
Google News

31 Mart Yerel Seçimlerine 2,5 ay kaldı.

Sizi bilmem ama ben muhtar adayları ile ilgiliyim bu ara.

Muhtar adaylarını izliyorum uzaktan.

Bilhassa hemcinsim olan adaylar…

Onlarla bir söyleşi serisi başlatacağımı söylemiştim.

İlk söyleşimi, Şafak Mahallesi Muhtar Adayı Gurbet Özerdem ile gerçekleştirdim

Baktım, epey ilgiyle okundu.

O halde devam” dedim.

Bugün ki konuğum,

Tılmerç mahallesi Muhtar Adayı Aslı Saruhan.

O da hem anne hem esnaf.

Üstelik açık öğretimden bir de üniversite okuyor.

On parmağında on marifet bir kadın.

Ne istediğini biliyor.

Azimli epey.

Tılmerç’in sorunlarına hakim.

Çözümleri nerelerde arayacağını biliyor.

Ailesi, en büyük destekçisi.

Muhtar olarak seçilirse, çok faydası dokunacak Tılmırç’e, ben eminim.

Bu mahallenin sakinlerine çağrım;

Bu seçimde ezber bozun.

Bu kez mahallenizi, kadın muhtarla yönetin.

-Aslı Hanım, önce sizi biraz tanıyalım?

“35 yaşında, evli ve 2 çocuk annesiyim. Aktif, kendine güvenen biriyim. Uzun yıllardır Tilmerç Mahallesi’nde oturuyorum. Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü okuyorum. Birçok kurs bitirme belgelerim var. Boş durmayı sevmeyen bir yapıya sahibim”

-Bundan önce nelerle uğraşıyordunuz?

“Daha önce esnaflık yaptım. Sivil Toplum Kuruluşlarında eğitici olarak çalıştım”

“GÜZİDE BİR MAHALLE AMA HİZMETLERDEN YOKSUN”

-Nasıl oldu da muhtar adayı olmaya karar verdiniz peki?

“Tılmerç, Batman'ın gelişen, güzide bir mahallesi olmasına rağmen hizmetlerden yoksun. Oysa burada hayata geçirilebilecek çok fazla proje var. Bir dönem daha mahallemizin kaybetmesine göz yumamazdım. Göreve talip olduğumu açıkladım. Halkımız da teveccüh ederse, bu görevi layıkıyla yerine yapmak için ben de vardım dedim”

“HERKES, KADINLARIN HER YERDE OLMASI KONUSUNDA HEMFİKİR”

-Kadın olarak zor oldu mu adaylığınızı açıklamanız?

“Tam aksine avantajlarını yaşadım. Kadınların her yerde olması konusunda herkes hemfikir. Ama sözde kalmadan bunu gerçekleştirmek gerekiyor. Kadınlar, her yerde her işin içinde olsun istiyoruz. Çünkü kadınların, yapabilirliğini aslında hepimiz çok iyi biliyoruz. Kadınların ne derece tuttuğunu koparan bir yapıya sahip olduğunu bilmeyen yok. Ne kadar hassas ve çözümcü olduğunu, uzlaşmacı bir mizaca sahip olduğunu kabul ediyor herkes. Ama bunu, pratiğe geçirmek gerekiyor tabi. Yani kadın muhtar adaylarına oy vererek, onları bu göreve taşımanın zamanı şimdi ”

-En büyük destekçiniz kim?

“En büyük destekçilerim başta ailem, eş, dost ve tüm Tilmerç Mahallesi sakinleridir. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum”

-Peki neden adaysınız?

“Çünkü ‘muhtarlık ek işim değil tek işim olacak’ sloganıyla yola çıktım. Mahallemizi ve sorunlarını en iyi şekilde bilenlerden biriyim ve çözüm yolları arayacağıma inanıyorum”

“İNSANLARIN SORUNLARINI DİNLEYİP, MOTİVE EDECEĞİM”

-Size neden oy vermeliler?

“İnsanlarla bire bir olmayı, konuşmayı, onların sorunlarıyla ilgilenmeyi seviyorum. Kendime özgüvenim tam. Çözüm üretebileceğime, bu işi hakkıyla yapabileceğime inanıyorum. Buradaki insanlara hitap edebileceğimi, muhtarlık görevini layıkıyla ve severek yapacağıma inanıyorum. Vaatlerimden biri de şu, her gün bir esnafımıza ve bir ailemize uğrayıp onların sorunlarını dinleyeceğim. Bu bir moral, motive döngüsüdür”

“MAHALLEMİZİ SÜSLEYİP, GELİŞTİRECEĞİM”

-Mahallenizin eksikleri neler?

“Semt pazarı, çocuk oyun alanları, park spor aletleri, çevre düzeni ve halı saha eksik. Ben, bu eksikleri gidermenin yanında, ekstra hizmetlerle bu mahalleyi süsleyeceğim, güzelleştireceğim. Batman'da her şeyi ile örnek bir mahalle olacak Tilmerç”

-Projeleriniz var mı?

“Mahalle sakini, yaşadığı sorunda bana istediği zaman ulaşabilecek, bunun sözünü veriyorum. İhtiyaç sahibi ailelerimizin tespitlerini yapacağız, bu önemli. Devlet yardımlarından yeteri kadar faydalanmalarını için ne gerekiyorsa yapacağız. En önemli unsur ise muhtarlığı ek iş değil, tek iş olarak yapacak olmam. Bu sayede işime daha fazla zaman ayırıp, tüm zamanımı ve enerjimi bu uğurda harcamaya gönüllü bir adayım. Batman’da kadın muhtar eksikliğini kapatmak istiyorum”

“DESTEK SİZDEN, HİZMET BİZDEN”

-Son olarak ne söylemek istersiniz?

“Oy vicdan işidir. Ben halkımızın, vicdanının sesini dinleyip onlara hizmet etmek isteyen bir adayı destekleyeceğine inanıyorum. Biraz klasik olacak ama ben yine de söyleyeyim destek sizden hizmet bizden. Ayrıca gazetenize bu güzel röportaj için teşekkür ediyorum”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete