GÜNDEM

TILMERÇ’TE ÇEVRE FELAKETİ...

Tılmerç Mahallesi’nde bulunan sulama kanalına, kanalizasyon suyu karışıyor.

TILMERÇ’TE ÇEVRE FELAKETİ...
11-03-2015 20:48
Google News

Su kanalına karışan kanalizasyon suyunun, çocuklar için büyük tehlike arz ettiğini söyleyen mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek alt yapının iyileştirilmesini istiyor.

10 bin nüfuslu Tılmerç Mahallesi’nde çevre felaketi yaşanıyor. Mahallede bulunan ve sık sık patlamalar meydana gelen kanalizasyon suyu, Tılmerç’te bulunan sulamama kanalına karışıyor. Kanalizasyon suyunun sulama kanalına karışması sonucu yayılan kötü koku, mahalle sakinlerinin tepkisini topluyor.

ÇOCUKLARIMIZ PİS SUYA GİRİYOR

Çocuklarının sulama kanalına girdiğini ve pis sudan kaynaklı sık sık rahatsızlandığını dile getiren mahalleli, kanalizasyon sorununa çözüm bulunmasını istiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Mahalle Muhtarı Ekrem Beydüz “kanalizasyon, ihtiyaca yetmiyor. Sık sık patlıyor. Taşan su, sulama kanalına karışıyor. Pis kokular yayılıyor. Özellikle yazın kokudan rahatsız oluyoruz. Çocuklarımız da oyun oynamak için dışarı çıktıklarında soluğu bu kanalda alıyor. Kanalın pis suyunda hastalanıyorlar” dedi.

ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Sulama kanalının yönünün değiştirilmesini ya da kanalizasyon sorununa çözüm bulunmasını isteyen Mahalle Muhtarı Beydüz “yetkililere defalarca ilettik ama soruna çözüm bulunmadı. Sizin aracılığınız ile yetkililere bir kez daha sesleniyoruz, sulama kanalına ve kanalizasyondan taşan suya bir  çözüm bulunsun” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?