SİYASET

“TIP FAKÜLTESİ BATMAN İÇİN ELZEM”

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerekli, Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

“TIP FAKÜLTESİ BATMAN İÇİN ELZEM”
27-03-2018 22:32
Google News

BATMAN’DA TIP FAKÜLTESİ İÇİN TÜM OLANAKLAR MEVCUT

Gelişime açık olan ve her alanda gelişim gösteren Batman’ın, sağlık alanında gelişimi ile ilgili sıkıntılarını gündeme getiren Becerikli “585 bin nüfuslu Batman’da Tıp Fakültesi için olanaklar mevcut. Batman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerinde 2017 yılında 2 Milyon 731 bin 743 kişi polikliniklerden faydalanmış, Batman Bölge Devlet Hastanesi, İlçe Hastaneleri ve özel hastaneler temel alındığında Batman için Tıp Fakültesi gereklilik göstermiştir. Batman Rektörü de Tıp Fakültesi’nin gerekliliğini, Batman’da çok sayıda uzaman doktor olduğunu, bu doktorlara doçentliklerini tamamlamak için fırsat tanınarak Tıp Fakültesinden faydalanabileceklerini belirtmiş, Tıp Fakültelerinin Türkiye’nin her yerinden öğrenci çektiğini ifade etmiştir. Üniversitenin ve Batman’ın bütünleşmesi için halkımızın bu haklı talebinin yerine getirilmesi, isteğimizdir” dedi.

NÜFUSU DAHA AZ İLLERDE TIP FAKÜLTELERİ VAR

Batman Halkının haklı talebi olan Tıp Fakültesi için başlatılan bir çalışma olup olmadığını soran Becerekli “Türkiye’de Batman’dan nüfus olarak daha az olan illerde Tıp Fakültesi, Eğitim Araştırma Hastaneleri olduğu halde, Batman’da Tıp Fakültesi kurulmasına dair bir çalışma olmamasının nedeni nedir? Batman’da yakın zamanda Tıp Fakültesi açılmasına dair bir proje var mı? Planlanıyor ise projenin başlama tarihi nedir? Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’un Batman’a Tıp Fakültesi kurulması taleplerine dair atmayı düşündüğünüz bir adım var mıdır?” sorularını yöneltti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete