EĞİTİM

“TIP FAKÜLTESİ İÇİN ÇABALIYORUZ”

Önceki gün Merkez Kampüste basın mensupları ile bir araya gelerek kendisiyle ilgili ortaya atılan iddialara açıklık getiren Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, projeleri ile ilgili de bilgi verdi.

“TIP FAKÜLTESİ İÇİN ÇABALIYORUZ”
06-06-2017 21:26
Google News

 “ADİL VE ŞEFFAF YÖNETİM İÇİN ÇABALIYORUM”

Adil ve şeffaf bir yönetim sağlama çabası içinde olduğunu söyleyen Rektör Durmuş “Rüşvet alan da, veren de, aracılık yapan da melundur. Bu nedenle adil-şeffaf yönetim için çaba gösterilmektedir. Birilerinin haksız kazanç elde etme yanı sıra devleti soyma çabalarına asla müsaade edilmeyecektir. Üniversite bilim yani irfan yuvasıdır. Bilimle, ilimle uğraşmak yerine kendine maddi, siyasi rant sağlayan, bölücülük yapan fitne çıkaran, bilimle uzaktan yakından alakası olmayan kişilere asla fırsat verilmeyecektir” dedi.

MESLEK YÜKSEKOKULUNDA YENİ BÖLÜMLER AÇILACAK

Üniversite Merkez ve Batı Raman Kampüslerinin fiziki alt ve üst yapı sorunlarının en kısa sürede giderileceğini belirten Rektör Durmuş “Batı Raman Kampüsü doğalgaz ile buluşturulacaktır. Güvenlik görevlisi, sivil savunmacı, itfaiyeci, şoför gibi meslekler için meslek yüksekokulunda ilgili bölümler açılacaktır. 22 Nisan 2017’de Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve üniversite-sanayi işbirliğinin somut platformu konumunda olan Teknokent hızla hizmete sokulacak ve Batman’da katma değeri daha yüksek ürünlerin imal edilmesi sağlanacaktır” dedi.

“TIP FAKÜLTESİ İÇİN GEREKENLER YAPILACAK”

Batı Raman Kampüsünde bugün itibariyle 125 Bine ulaşan fidan sayısını 250 Bin ve uzun vadede 1 milyona ulaştırmak için çabaladıklarını söyleyen Rektör Durmuş “Dicle Nehri üzerine köprü yaptırılması ve Batı Raman Kampüsümüzün çıkmaz sokaktan kurtarılması için çaba gösterilecektir. Batmanımıza Tıp Fakültesini kazandırmak için gerekenler yapılacaktır. Her şeyden önce şehir ile üniversite mutlaka bütünleştirilecektir” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete