EĞİTİM

“TIP FAKÜLTESİ İLE SAĞLIK TURİZMİ GELİŞEBİLİR”

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, açılması planlanan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullar hakkında muhtarlar ve STK temsilcilerinden görüş aldı.

“TIP FAKÜLTESİ İLE SAĞLIK TURİZMİ GELİŞEBİLİR”
26-07-2017 20:37
Google News

Merkez Kampuste düzenlenen istişare toplantısında, Rektör Durmuş, Batman için en faydalı bölümün Tıp Fakültesi olduğunu belirtti. Tıp Fakültesi için müracaatta bulunduklarını, siyasilerin çabasına ve bürokrasiye büyük iş düştüğünü ifade eden Rektör Durmuş “Sağlık sektöründe, komşu illere oranla daha ilerdeyiz. Birçok hastanenin bulunduğu ilimizde, Tıp Fakültesinin açılması, sağlık turizmini geliştirir” dedi.

“TEKNOKENT, BATMAN SANAYİSİNİN LOKOMOTİFİ OLACAK”

En büyük amacının üniversite ile şehri buluşturmak olduğunu belirten Rektör Durmuş “Gerekirse velilere kart dağıtacak, rahatlıkla üniversitemizi gezmelerini sağlayacağız.Batı Raman Kampüsünde 38 bin metrekarelik alanda TEKNOKENT’i kuruyoruz. TEKNOKENT, ilimizdeki sanayicilere Ar-Ge çalışmalarında her türlü desteği sağlayacak, OSB’deki ürün çeşitliliğini ve katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesini sağlayacaktır” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete