EĞİTİM

“TIP FAKÜLTESİNE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK”

29 dernek ve sendikayı bünyesinde bulunduran Batman Kalkındırma Platformu (BAKAP), basın mensuplarını kahvaltı programında ağırladı.

“TIP FAKÜLTESİNE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK”
12-04-2018 22:06
Google News

 “HER ŞEY BİTMİŞ DEĞİL”

Siirt’e Tıp Fakültesinin kurulacağı açıklandıktan sonra Batman’da oluşan tepkilere açıklık getiren BAKAP “Her şey bitmiş değil” dedi.

SİİRT ÖRNEĞİ, BİZİM İÇİN AVANTAJ        

Platform adına konuşan Sağlık Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven “BAKAP olarak, Tıp Fakültesiyle ilgili çalışmalarımıza başladığımızda, Rektörle görüştük. Senato’dan karar çıkarıp, YÖK’e yazı yazılmasını konuştuk. O dönem YÖK’te mevzuat değişimi oldu. Tıp Fakültesine standartlar getirdi. Bunun başında nüfus var. O mevzuata göre Batman’ın dosya göndermesi, sadece boş bir hayal olurdu. Batman’ın o nüfusa ulaşması için birkaç sene daha beklemesi gerekecekti. Kamuoyu baskısı gerekiyordu. Biz STK’lar olarak üzerimize düşeni yaptık. İşin bürokratik ve siyasi alanı da harekete geçirilmeliydi. Bizim planlamamız kendi seyrinde giderken, Siirt’in bu sözü alması, hesabımızda yoktu. Ama bu, bizim için asla bir dezavantaj değil. Sanki bölgeye tek 1 Tıp Fakültesi verilecek de bunu Siirt kaptı, algısı oluşturuluyor. Bu, kesinlikle yanlış” dedi.

BATMAN’IN İŞİNİ KOLAYLAŞTI

Siirt’e de, Batman’a da, Mardin’e de Tıp Fakültesi yapılabileceğini belirten Seven “Mardin ve Siirt, bizim rakibimiz değil. Zonguldak, Karabük ve Bolu gibi… Batman, halen Siirt’in ilçesi gibi görünüyor. Batman, henüz kendini yeterince tanıtmış değil. Siirt için elbette sevindik. Batman’ın sadece biraz geride kalmış olması, sevincimizi buruklaştırdı. Siirt’e Tıp Fakültesi, bize büyük avantaj kazandırdı. Çünkü illerin nüfus standardı ortadan kalkmış oldu. Bugün YÖK, kendi mevzuatını fiilen ortadan kaldırmıştır. Artık Batman dosyasını hazırlayıp gönderdiği zaman senin nüfusun niye 700 Bin değil, diyemeyecek. Artık gönül rahatlığıyla bu dosyayı yazıp gönderebiliriz. Hedefimize bir adım daha yaklaştık. İnşallah 2018 yılı içerisinde bu sözü alacağız” dedi.

BAKAP’ta yer alan dernek ve sendikalar şu şekilde;

Sağlık-Sen, MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON, Sağlık-Der, Hak-İş, Bem Bir-Sen, Enerji Bir-Sen, Kültür Memur-Sen, Ulaştırma Memur-Sen, Hizmet-İş, Yurt-Sav, Kızılay, Özgür Eğitim Sen, MTTB Batman Temsilciliği, Ensar Vakfı, Birlik Vakfı, HUDER, Teknoloji ve Bilişim Derneği, Medeniyet Gençliği, Türkiye Gençlik Konseyi, Gercüş Kalkındırma ve Dayanışma Vakfı, Batman Eczane Teknisyenleri Derneği, Öz-İş, Öz Sağlık-İş, Türkiye Hukukçular Derneği, Tüm Muhtarlar Derneği, Anadolu Gençlik Derneği.  (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete