GÜNDEM

TİYATRO FESTİVALİ KÖYLERDE

Batman Belediyesi’nin bu yıl 7.’sini düzenlediği tiyatro festivalinin dördüncü günü, köy ve ilçelerde devam etti.

TİYATRO FESTİVALİ KÖYLERDE
02-05-2016 20:57
Google News

PALYAÇOYÊ WINDA, ÇOCUKLAR İÇİN OYNANDI

Tiyatro festivalinin dördüncü günü “Palyaçoyê Wında” çocuk oyunuyla başladı. Van’dan gelen Teatra Mezopotamya tarafından Yılmaz Güney Sinema Salonunda oynanan oyunun yönetmenliğini Ayetullah Demirkan yaptı.

SÖYLEŞİDE TİYATRO TARİHİ KONUŞULDU

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu tarafından Yılmaz Güney Sinema Salonunda “Agop Vartovyan (Güllü Agop)’dan Muhsin Ertuğrul’a Tiyatro Serüveni” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Cüneyt Yalaz, Banu Açıkdeniz ve Yasin Keskin’in katılımıyla gerçekleşen söyleşinin moderatörlüğünü ise Batman Şehir Tiyatrosu Müdürü Ahmet Bülent Tekik yaptı.

BÛN AN JÎ NEBÛN’A İLGİ BÜYÜKTÜ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından oynanan Bûn An jî Nebûn oyununa çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi. Melchior Lengyel tarafından yazılan oyunun uyarlamasını Jan Mendell yaparken, yönetmenliğini ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Rüknettin Gün yaptı.

TİYATRO OYUNLARI SAHNE DIŞINA ÇIKTI

Koma Şanoya Yekta Hevî tarafından Beşiri Zilan ve Bileyder Köylerinde oyunlar oynandı. Çocukların büyük bir ilgi ile izlediği oyunların yönetmenliğini Gıyasettin Şehir yaptı.

MUHSİN BEY’İN SON HAMLET’İ OYNANDI

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu tarafından oynanan Muhsin Bey’in Son Hamlet’i adlı oyunu Batman Belediyesi Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş, tiyatro oyuncuları ve çok sayıda sanatsever izledi.

PROGRAM DEVAM EDECEK

Tiyatro festivalinin, Yılmaz Güney Sinema Salonunda Lênûsa Bîranînên Dînekî adlı oyun, Rêbazên Peywendıya Şano û Gel adlı söyleşi ve Batman Sanat Tiyatrosunda Sıya Bend û Xecê oyunuyla devam edeceği belirtildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete