GÜNDEM

TİYATRO FESTİVALİ SONA ERDİ

Batman Belediyesi’nin bu yıl 7.’sini düzenlediği tiyatro festivali, 6. günde düzenlenen etkinliklerle son buldu.

TİYATRO FESTİVALİ SONA ERDİ
04-05-2016 22:20
Google News

CİZRELİ ÇOCUKLARA KİTAP DAĞITILDI

Tiyatro festivali kapsamında Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesine ziyarette bulunan Batman Belediyesi Kültür Müdürü Ali Sarıpınar, Şehir Tiyatrosu Müdürü Ahmet Bülent Tekik ve Mizgin Kültür Merkezi Yöneticisi Abdullah Tarhan, Cizre Belediyesi Eş Başkanları Leyla İmret ve Kadir Kunur’la gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından Cizreli çocuklara boyama ve hikâye kitapları hediye etti.

TEXTÊ REŞ TİYATRO GRUBU SAHNEDEYDİ

Urmiye’den gelen Teatra Textê Reş Tiyatro Grubu, Bûka Baranê adlı oyun ile Yılmaz Güney Sinema Salonunda sahne aldı. Resûl Bangîn’in yazıp yönettiği oyun, büyük bir ilgi ile izlendi.

SAYIKLAMALAR, BÜYÜK İLGİ TOPLADI

Bûka Baranê’nin ardından Ahmet Seven’in yazıp yönettiği Sayıklamalar adlı tiyatro oyunu, Batman Sanat Tiyatrosu Salonunda sahnelendi. Oyunun ardından tiyatroculara plaket verildi. 

NEWXEŞÊ NEWXEŞİYÊ, ALKIŞ TOPLADI

Tiyatro festivali kapsamında Yılmaz Güney Sinema Salonunda oynanan Newxeşê Newxeşiyê adlı tiyatro oyunu, yoğun ilgi ile karşılaştı. Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, Eş Başkan Yardımcıları Semra Güneş ve Aziz Aksin ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından izlenen oyunun ardından tiyatroculara plaket verildi.

SANAT, MÜCADELENİN DİLİDİR

Festivalin kapanış programında konuşan Eş Başkan Gülistan Akel “Yaşadığımız coğrafyada, yaşadığımız günlerde çok fazla acı yaşıyoruz. Yaşanan savaş sürecinden dolayı neredeyse toplumsal bir travma yaşıyoruz. Ama şunu iyi biliyoruz, mücadelenin en önemli yerlerinden biri bu sahnedir. Mücadelenin, yaşama dair sözün en büyük dili sanattır. Bu yüzden 7 yıldır bu kentin sokaklarında, köylerinde, salonlarında tiyatroyla ve halkımızla buluşuyoruz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete