GÜNDEM

TİYATRO VE DANSLAR, FESTİVALE RENK KATTI

Batman Belediyesi’nin bu yıl 7.’sini düzenlediği tiyatro festivalinin üçüncü günü, renkli görüntülere sahne oldu.

TİYATRO VE DANSLAR, FESTİVALE RENK KATTI
01-05-2016 23:28
Google News

ÇOCUKLAR İÇİN MASÎREŞA BIÇÛK OYNANDI

Tiyatro festivalinin üçüncü gününde çocuklar için Masîreşa Bıçûk adlı çocuk oyunu oynandı. Yılmaz Güney Sinema Salonu’nda oynanan, Samed Behrengi’nin yazıp Rêzan Kaya’nın yönetmenliğini yaptığı oyun, çocuklar tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.

PANELDE OYUN YAZARLIĞI KONUŞULDU

Festival kapsamında Yılmaz Güney Sinema Salonunda düzenlenen Oyun Yazarlığı konulu panele Urmiyeli Tiyatro Yazarı Resûl Bangîn, konuşmacı olarak katıldı. Panelde Kürt Tiyatrosuna ilişkin sunum yapıldı.

LEYLA İLGİYLE İZLENDİ

Batman Sanat Tiyatrosu salonunda İstanbul Mezopotamya Dans Grubunun “Leyla” adlı dans gösterisi sahnelendi. 1930'lu yıllarda Avrupa'da dans sanatını icra eden ilk Kürt kadın dansçı olan, tarihe ismi "Kürt prensesi" olarak geçen Leyla Bedirxan’ın hayatından esinlenerek sahnelenen dans gösterisi sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi.

OYUNCULAR TARTUFFE İÇİN SAHNEDEYDİ

Yılmaz Güney Sinema Salonunda, Batman Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından Tartuffe adlı kısa oyun oynandı. Moliere tarafından kaleme alınan oyunun yönetmenliğini İhsan Arat yaptı. Oyunun ardından oyunculara İranlı Yazar-Oyuncu Kudbettin Sadıki tarafından plaket verildi.

ŞANOYA YEKTA’YA İLGİ BÜYÜKTÜ

Tiyatro festivalinin üçüncü gününde son olarak sahneye çıkan Koma Şanoya Yekta Hêvî Grubuna ilgi büyüktü. Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş, Belediye Meclis Üyeleri ve birçok sanatseverin katıldığı oyun büyük bir ilgi ile izlendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?