GÜNDEM

TİYATRODA “EŞ YÖNETMENLİK” DÖNEMİ

Batman Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürlüğü, yeni dönem çalışmalarını Eş Genel Sanat Yönetmenliği çerçevesinde sürdürecek.

TİYATRODA “EŞ YÖNETMENLİK” DÖNEMİ
04-08-2015 21:20
Google News

Eş Genel Sanat Yönetmenliğini Pelda Bal ve Barış Işık’ın paylaştığı Şehir Tiyatroları, beklentileri karşılayacak bir performansla Batmanlı tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yeni oyunların yanı sıra, atölye, kurs ve temel tiyatro eğitimleri alanında önemli çalışmalar yapacak olan Şehir Tiyatroları’nda, Eş Genel Sanat Yönetmenliği uygulamasıyla tiyatro alanında yeni bir anlayış ve fark oluşturmayı amaçladıklarını belirten Şehir Tiyatroları Müdürü Ahmet Bülent Tekik “Eş Genel Sanat Yönetmenliği ile Batman’da zaten var olan güçlü tiyatro potansiyelini açığa çıkarmayı ve bu çerçevede somut bir kazanıma dönüştürmeyi hedefliyoruz. 12 kişilik bir ekip kurduk. Bu ekibimiz yeni oyunların yanı sıra, atölye, kurs ve temel tiyatro eğitimleri alanında önemli çalışmalar yürütecek. Biz bu çalışmaları yaparken elbette Batman’da bulunan diğer kültür kurumlarıyla da ortaklaşmayı ve onları da bu çalışmalara dâhil etmeyi hedefliyoruz” dedi.

BÜTÜN SAHALARI TİYATRO SAHNESİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Şehir Tiyatroları’nın Eş Genel Sanat Yönetmenleri Pelda Bal ve Barış Işık, yeni sezona, Çetoyê Zêdo’nun  Yaşar Kemal’in  “Kırmızı Sakallı Topal Karınca ile Filler Sultanı” eserinden sahneye Kürtçe uyarladığı “Sultanê Filan” adlı oyun ve “Papuçên Min Ên Xweşik” adlı çocuk oyunuyla başlayacaklarını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?