GÜNDEM

TMMOB’DAN KÖYLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, biriken faturalar nedeniyle elektrikleri kesilen ve su pompaları çalışmayan köylerle ilgili basın açıklaması yaptı.

TMMOB’DAN KÖYLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA
16-07-2021 13:52
BATMAN
Google News

TMMOB İKK Sekreteri Ahmet Bülent Tekik "Batman’da 20 güne yakın yaşanan bu durum tam bir trajedidir. En son 16 yaşındaki bir vatandaşımız ihtiyaçlarını karşılamak için girdiği sulama kanalında boğularak hayatını kaybetmiştir. Suyun temel insan hakkı olduğu inancıyla bu sorunun acilen giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yetkililerin sorumluluk almasını, köylülerle dayanışma göstermesini ve köylülerin elektrik dağıtım şirketlerinin insafına bırakılmaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

KÖYLER 20 GÜNDÜR ELEKTRİKSİZ VE SUSUZ

Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Tüzün “Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Yeniçağlar, Karpuzlu, Bacak, Samanyolu, Yenidoğan, Parmakkapı, Kaletepe, İnallı, Yeşilöz,Taşlıdere, Hürriyet, Kavakdibi köylerine  20 günü aşkın bir süredir yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı su verilememektedir. Batman köylerinde yaşanan bu durum, elektriğin dağıtımını sağlayan şirketlerin insafına bırakılamayacak insani bir trajedidir. Köylerdeki elektrik ve su sorununun giderilmesi konusunda her türlü teknik desteğe açığız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete