TMMOB’den uydu kent açıklaması!

Batman’da kamuoyuna tanıtımı yapılan uydu kent projeleriyle ilgili tartışmalar sürerken, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Batman İl Koordinasyon Kurulu da konuyla ilgili basın açıklaması yayımladı.

TMMOB’den uydu kent açıklaması!

HENÜZ TASLAK AŞAMASINDA

TMMOB Batman İKK, İl Genel Meclisi Üyeleri ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ile yapılan görüşmeler sonucunda, kamuoyunda oluşan ‘çalışmalar tamamlandı’ algısının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Açıklamada, projelerin henüz taslak aşamasında olduğu ve meclis gündemine gelen herhangi bir karar bulunmadığı bilgisi paylaşıldı.

ŞEFFAF VE KATILIMCI BİR SÜREÇ ŞART

Kentte yürütülecek imar projelerinde tüm yerel dinamiklerin dahil olduğu, geniş katılımlı ve şeffaf bir sürecin işletilmesi gerektiğini vurgulayan TMMOB, bu tür projelerin aceleye getirilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Açıklamada “Yapılacak çalışmalar bilimsel veriler ışığında, her bölge için ayrı ayrı hazırlanacak teknik raporlarla değerlendirilmelidir. Uydu kent projelerinin kente getireceği fayda ve olası zararlar çok yönlü biçimde ele alınmalıdır” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
Mehmet
Mehmet 12 ay önce
Müteahhitlere kalsa çok katlı rezidanslar kurarlar. Yatay mimarinin, villa tipi uydu kent projesinin neresi zararlı acaba? Birde vatandaşı düşünüyorlarmış gibi açıklama yapıyorlar.