GÜNDEM

TOĞUÇ, 21 YIL SONRA BATMAN'DA

“Yaptığı ilk şey, toprağı öpmek oldu”

TOĞUÇ, 21 YIL SONRA BATMAN'DA
06-05-2015 22:40
Google News

Kapatılan DEP Batman Eski Milletvekili Nizamettin Toğuç, 21 yıl aradan sonra Batman’a döndü.

Batman’da, 1993 yılında DEP’in Eski Milletvekili Mehmet Sincar’ın öldürüldüğü suikasttan yaralı kurtulan ve Avrupa’ya giden Toğuç, 21 yıl aradan sonra memleketi Batman’a geldi. Havalimanında akrabaları tarafından karşılanan Toğuç, uçaktan indikten sonra yere eğilerek toprağı öptü. Gazetecilere açıklama yapan Toğuç, yıllar sonra baba toprağına gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

ANNEMİN TAZİYESİNE BİLE GELEMEDİM

21 yıldır gurbette olduğunu ve bu zaman zarfında birçok yakınını kaybettiğini anlatan Toğuç  “Annem de dâhil olmak üzere çok sevenimi, akrabalarımı kaybettim ama onların taziyelerine dahi gelemedim. Bu benim için büyük üzüntüydü. Ancak bu gün geldiğimde kalanları görmek beni mutlu ediyor” dedi.

AK PARTİNİN SAMİMİYETİNE GÜVENMİYORUM

Çözüm süreci ile ilgili açıklama yapan Toğuç “Eğer bu bir kaç yıldır insanımız ölmüyorsa bu, güzel bir şeydir. Ancak AK Parti’nin samimiyetine güvenmiyorum. Bu aşamada izleme komisyonu kurulmalıydı. Şu anda barışı istiyoruz ancak süreç bisiklet pedalı gibidir. Eğer pedal durduysa bisiklet devrilir. Bu nedenle o pedal sürekli çevrilmelidir” ifadelerini kullandı.

SİYASETE KALDIĞIM YERDEN DEVAM EDECEĞİM

Memleketinde siyasete devam edeceğini ve HDP’ye destek vereceğini ifade eden Toğuç “TBMM'ye gittiğim dönemde de istedik ki mücadelemiz renkli bir siyasetle verelim. O zaman bize izin vermediler.  Mehmet Sincar'ı öldürdüler. Ben de yaralanarak yurt dışına kaçmak zorunda kaldım. Şimdi, kaldığımız yerden devam etmeye geldik. Yani demokratik siyasi mücadelemiz devam edeceğiz” dedi.

Daha sonra HDP’nin seçim lokaline geçen Toğuç, Batman Milletvekili Adayları ile bir araya geldi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?