SAĞLIK

Tohum Otizm Vakfı 20 yaşında

15 Nisan 2003'ten bu yana Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı olan çocuklar, gençler ve aileleri için çalışan Tohum Otizm Vakfı, 20'inci yılını kutluyor. Vakıf, Otizm spektrum bozukluğu olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitim ile topluma kazandırılması ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla gerek Vakfın özel eğitim okulunda eğitim verdiği çocuklar gerek gerçekleştirdiği projelerle bugüne kadar 760 bin otizmli çocuğun

Tohum Otizm Vakfı 20 yaşında
19-04-2023 11:52
19-04-2023 12:42
Google News

Bilimsellik, önderlik ve öncülük ilkeleri ışığında çalışmalarını sürdüren Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı, Türkiye'de otizm spektrum bozukluğu olan çocukları erken tanı ve eğitim ile topluma kazandırmak, otizmli çocuklar ve ailelerinin eğitim ve sağlık hizmetlerinden eşit şart ve fırsatlarla yararlanabilmelerini sağlamak amacı ile 20 yıldır çalışmalarını sürdürüyor.

 

Tohum Otizm Vakfı Kurulduğu günden bugüne; tarama & erken tanılama çalışmaları, özel eğitimin otizm özelinde materyal ve müfredat olarak güçlendirilmesi, öğretmenlerin otizm konusunda eğitilmeleri ve mesleki kapasitelerinin artırılması, ailelerin ve kamunun otizm konusunda bilgi ve farkındalık düzeylerinde artış sağlanması, otizm konusunda çalışan sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitesini ve savunuculuğunu güçlendirmek, otizmli bireylerin istihdamı gibi pek çok konuda çalışmalar yürüttü. 20 yılda gerek okulunda okuyan öğrencileri ve gerekse yurt çapında yaptığı projeler ile 760.987 otizmli çocuğun ve ailesinin hayatına dokundu. (Haber Merkezi)  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete