GÜNDEM

TOPLANTI VE YÜRÜYÜŞ YERLERİ BELİRLENDİ

Batman Valiliği, 2016 yılı için toplantı ve miting alanlarında düzenlemeye gitti.

TOPLANTI VE YÜRÜYÜŞ YERLERİ BELİRLENDİ
22-01-2016 19:56
Google News

Buna göre Mezopotamya Caddesi ile Aydın Aslan Caddesinin kesiştiği kavşak (Milli Eğitim Vakfı İlkokulu Önü) toplanma yeri, Hilal Mahallesi Yeni Otogar yanı miting alanı, toplanma yerinden hareketle Kültür Kavşağı, Kıbrıs Şehitleri Caddesinin sağ şeridi, Mezopotamya Caddesini takiben miting alanına kadar olan alan yürüyüş güzergâhı, miting alanı çevresinde bulunan sokak ve caddeler ise Dağılım Güzergâhı olarak belirlendi.

ALTERNATİF TOPLANMA ALANI AÇIKLANDI

Milli Egemenlik Caddesi ile 5. Caddenin kesiştiği Dolum Kavşağı toplanma yeri, Şafak Mahallesi 16 Mayıs Şehir Stadyumu önünde bulunan alan alternatif miting alanı, toplanma yerinden hareketle Ahmet Arif Bulvarının kullanarak Stat Caddesi yürüyüş güzergâhı, miting alanı çevresinde bulunan sokak ve caddeler ise dağılım güzergâhı olarak belirlendi.

PROPAGANDA ARAÇLARINDA KIŞKIRTICI YAZILAR BULUNMAYACAK

Yapılan açıklamaya göre, afiş, pankart ve bildiriler, Düzenleme Kurulu Başkanının imzası ile miting alanı ve merkezinde bulunan billboard, megalight, raket ve network’lara asılabilecek, propaganda araçlarında halkı suç işlemeye özendiren veya kışkırtan yazı veya resimlere ise izin verilmeyecek.

SESLİ ARAÇLAR TOPLANTIDAN BİR GÜN ÖNCE KULLANILABİLECEK

Batman Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre toplantı veya gösteri yürüyüşünün yapılacağı tarihten bir önceki günden toplantı veya gösteri yürüyüşünün başlayacağı saate kadar, güneşin doğuşundan batışına kadarki zaman içinde olmak kaydıyla ses yükselten veya ileten herhangi bir alet veya araç ile çağrı yapılabilecek. Bu süre dışında çağrı için sözü geçen alet veya araçların kullanılmasına izin verilmeyecek. (Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete