SİYASET

Topraklar hazineye devredildi

Batman’da arazileri hazineye devredildiği için sorun yaşayan köylüleri ziyaret eden Hüda Par İl Başkanı Davut Şahin, 3 bin insanın mağdur edildiğine dikkat çekerek yetkililere seslendi.

Topraklar hazineye devredildi
21-03-2023 17:38
21-03-2023 17:39
Google News

ILISU BARAJI YAPILDI, KÖYLÜLER YERSİZ YURTSUZ KALDI

Ilısu Barajının yapılması nedeniyle Batman merkeze bağlı Urganlı (Zağora), Suçeken (Şıkefta), Kılıç (Zeriye) ve Kesme Köprü Köylerinde tapulu araziler sular altında kaldı. Yıllardır köylülerin ekip biçtiği araziler, iki yıl önce Batman Valiliği öncülüğünde yapılan parselleme çalışmaları kapsamında hazine arazisi olarak belirlendi. Hüda Par Batman İl Başkanı Davut Şahin, Urganlı (Zağora)’da köy muhtarları ile bir araya geldi. 4 köyde arazilerin hazine devredilmesi nedeniyle bir ev dahi yapılamadığını belirten Şahin “Suçeken, Kılıç, Urganlı ve Kesmeköprü Köylüleriyle görüştük. Dedeleri, babaları, yüzyıldan öncesine kadar bu toprakları ekip biçmiş. Aileler, bu şekilde geçimlerini sağlamış. İki yıl önce Batman Valiliği tarafından bu köylerin toprakları hazine arazisine dönüştürülmüş ve projeler çizilmiş. Hazineye dönüştürülen arazilerde köylüler kendi köylerinin içerisinde ev yapamıyor, ekip biçemiyor ve hayvancılık bile yapamıyor. Bu durum 4 köyde 3 bin insanı mağdur ediyor. Baraj, köylüler için bir fırsata dönüştürülmeliydi. Batmanlı Yöneticilere, Çevre ve Şehircilik ve Milli Emlak Müdürlüklerine sesleniyoruz, köylülerimiz daha fazla mağdur edilmeden köylülerimizle oturup bu soruna çözüm bulun” dedi.

100 yıldan fazladır arazilerini ekip biçtiklerini belirten köy sakinlerinden İsmet Topkan, masa başında çizilen hazine arazilerinin köylülerle görüşülüp yenilenmesini talep etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete