GÜNDEM

Toptancılar bir oldu

Batman‘da Gıda Toptancıları Derneğine bağlı 107 esnaf, Batman-Beşiri Karayolu Organize Sanayi karşısında kurulacak olan Batman Toptancılar Sitesi çatısı altında toplanacak.

Toptancılar bir oldu
13-08-2022 17:54
13-08-2022 17:55
Google News

"İSTİHDAMA BÜYÜK BİR YÖN VERMİŞ OLACAĞIZ"

Mikrofonlarımıza konuşan Gıda Toptancıları Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Emek “1 yıl önce Batman’da faaliyet gösteren gıda ve toptancılar olarak Batman Gıdacıları Derneğini kurduk.  Bünyemizde 830 aracımız var. Aktif 107 üyemizle birlikte, kendi imkânlarımızla arsamızı aldık. Bu arsada 1000’er metrekare olmak üzere 107-150 iş yeri inşa edeceğiz. Günden güne gelişmekte olan Batman'ımıza çok amaçlı bir gıda organize sanayisi kurmak için fizibilite çalışması yaptık. İstihdama katkı sunmak, Batman trafiğinin hafifletilmesine yardımcı olmak,  gıda dağıtım sisteminin çok daha profesyonelce yapılmasını sağlamak, Batman'ın muhtelif yerlerinde cep depolarda dağınık bulunan bütün gıda toptancılarını aynı çatı altında toplamak istedik. Çevre illerin gıda ihtiyacının temini ve lojistiği açısından Batman’ın konumu çok önemli.  Projelerimizi Sayın Valimiz Ekrem Canalp’a sunduk. Sayın Valimiz, projemize olumlu yaklaştı. Batman Gıdacıları Kooperatifimizi kurduktan sonra gıda organize sanayimizin kurulacağı arazimizi de temin ettik. Gıda toptancılarının modern bir gıda organize sanayiye sahip olabilmesi adına bir an önce prefabrik binalarımızı kurmak için çalışmalara başladık” dedi.

“DESTEK BEKLİYORUZ”

Projeye destek beklediklerini ifade eden Emek “İhtiyacımız olan yol, elektrik, alt yapı ve üst yapı konularında Valimiz Ekrem Canalp, resmi kurumlar, sivil toplum örgütleri, BATSO ve basın temsilcilerinden destek bekliyoruz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete