SİYASET

“TORPİL İDDİALARINDA VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ”

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı Akif Gür, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla toplantıda bir araya gelerek Batman’da AK Parti Hükümeti döneminde gerçekleştirilen hizmet ve yatırımların değerlendirmesini yaptı.

“TORPİL İDDİALARINDA VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ”
26-10-2021 15:36
26-10-2021 15:39
BATMAN
Google News

Bozoğulları Otelde düzenlenen toplantıda konuşan Milletvekili Ziver Özdemir, kendi döneminde yürütülen çalışmaların genel değerlendirmesini yaptı.

HAYVANCILIK OSB, ART NİYETLİ KİŞİLER YÜZÜNDEN AKSADI

Özdemir, Batman’da tarım alanındaki çalışmaları ele alırken “Ürün ve hayvan desteklerini üreticilerimize ulaştırmaya devam ediyoruz. Balpınar ve Beşiri’de seralara desteklerimiz var. Mezrone Üzümünün coğrafi işaret alması için çalışmalarımız sürüyor. Tarım İl Müdürümüz bu konuda çalışıyor. Hayvancılık OSB’si için çalışmalarımız sürüyor. Biz bu OSB’nin iznini 2 senedir almış olmamıza rağmen bazı arkadaşlarımız kendi menfaatlerini memleketin menfaatleri üzerinde tutunca bu süreç uzadı. Garzan Ovası Sulama Ünitesi çalışmalarımıza başladık. Kozluk’tan Beşiri’ye kadar tarıma kazandırılacak ve sulanacak topraklar var. Sayın Bakanımıza bunu izah ettik. Gerekli talimatları verdi. İnşallah 2022 yılında olmasa bile 2023 yılında bu proje yatırım programına alınacak. Taşkın koruma alanları ve derelerin ıslahı ile ilgili 12 projeden 10’u programa dahil edilecek” dedi.

“ADLİYE YANINDAKİ ARSAYI KORUMAK İÇİN ÇABA GÖSTERDİK”

Özdemir, Batman’da Adliye Sarayı yanındaki arsanın amacı dışında kullanılmaması için çaba gösterdiklerini belirtirken “Birileri buraları kendi çıkarları için satın almak istedi ve bunun içinde baya kulis yapmaya çalıştı. Hatta ilanlar bile yayınlandı. Valilik ve Bakanlıklar nezdinde görüşmeler yaptılar. Biz de bunları duyunca Bakanlıklara, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ve Batman Valiliği’ne kesinlikle bu arsanın amacı dışında kullanılmamasını söyledik. Sağlık Bakanlığımızdan bunun sözünü aldık ve 30 polikliniklik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılacağının müjdesini vermek istiyorum. alt kısmı da otopark alanı olarak kullanılacak. 2022 yılında inşaatına başlanacak. Beşiri Devlet Hastanesi’ni de büyüteceğiz. Doktor eksiklikleri olabiliyor. Pandemi sürecinde sağlık çalışanları çok yoruldu. Hekimlerin istifalarına yasak konulmuştu. Yasak kaldırılınca istifaların olması normaldir. Biz her atama döneminde Batman’a en fazla doktoru getirmek için çabalıyoruz” dedi.

“BATMAN ÇAYI PROJESİNİ ENGELLEYEN BÜROKRATIN RUHSATI İPTAL EDİLMELİ”

Batman Çayı Rekreasyon Alanı Projesine ilişkin bilgi veren Özdemir “Tarım ve Orman Bakanımız ile yaptığımız görüşmelerde Batman Çayı Islahı Projesinin 2. kısmı için çalışmalara başlanmasını talep etmiştik, ihale izni bakanlık tarafından verilmişti. 4-9 kilometrelik 1. kısımda eksik kalan korkulukların 2. kısmı da tamamlanacak olup, sağ ve sol sahilde yaz ve kış korkuluğu olmak üzere toplam 20 kilometrelik korkuluk yapılması, ayrıca 9 ila 11. kilometreler arasında taş tahkimatı ve dolgu işlerinin yapımı devam etmektedir. Yüzde 65 seviyesine ulaşmıştır. Bu yılın sonunda bitirileceği tarafımıza iletildi. Çalışmaların neden yavaş gittiğini araştırdığımızda, daha önce bu bölgede görev almış bir emekli bürokrat tarafından bu alanda enerji üretimi ile ilgili bir ruhsat alındığı bilgisi tarafımıza ulaştı. Bu ruhsatı alan kişi enerji üretimi yapmamaktadır. Bu ruhsat Batman Çayı önündeki en büyük engeldir. Tabiri caizse çantacılık yapmaktadır. Bakan Bey’e bu durumu bildirdik. Bakan Bey’e dedik ki ya bu vatandaş gelecek ve bu ruhsatın gereğini yapacak ya da bu ruhsatı iptal etmeniz lazım dedik” ifadelerini kullandı.

“USUZLSÜZLÜK VARSA GEREKEN YAPILIR”

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Belediyesi’nde çalışacak güvenlik personeli alımlarındaki torpil iddialarını değerlendirirken “Güvenlik görevlisi alımı ile ilgili partimizin bir etkisi yoktur. Kürtçede bir söz vardır, elbisemizi bile yırtsak bazıları bize inanmayacak. Elbisemizi bile yırtsak insanlar neye inanmak isterse ona inanıyor. Belediye yönetimi bu süreci yönetiyor. Herhangi bir durum varsa da biz vatandaşımızın yanındayız. Bir usulsüzlük varsa da Vali Bey gerekli incelemeleri yapar. Kimsenin bu konuda şüphesi olmasın” dedi.

“BATMAN-DİYARBAKIR YOLUNDA BÜROKRATLAR TARAFINDAN KANDIRILDIK”

Batman – Diyarbakır Yolu’nda yapımı yılan hikayesine dönen 7 km’lik kısım ile ilgili açıklama yapan Özdemir “Bölgede görev yapmış bürokratlar tarafından biraz kandırıldık sanki. Her zaman projesi yapıldı, bugün yarın başlanacak şeklinde bilgi veriyorlardı. En son kavgalarımızdan sonra bir baktık ki hiçbir çalışma yapılmamış. 4- 5 aydır çok yakından takip ediyoruz bu süreci. 7 km’lik bir yol yapılacak. İnşallah önümüzdeki yılın programına dahil edip, en kısa sürede de bitirilmesi için çabalayacağız. Mardin – Savur Yolu, Sason – Muş Yolu ve Kuzey Çevre Yolu ile ilgili çalışmaları da sürdürmekteyiz.  Bu illerimizin milletvekilleri ile beraber çalışmaları yürütüyoruz.  Çalışmalar daha istenilen düzeyde olmasa da çabalarımız devam ediyor” dedi.

“TPAO VE TPİC’İN, YERELDEN MALZEME ALMASINI İSTİYORUZ”

TPAO ve TPİC’in yurtdışından aldığı malzemeleri yerelden temin etmesi için talepte bulunduklarını ifade eden Özdemir “TPAO, TÜPRAŞ ve TPIC şirketlerinin ihtiyaçlarını öncelikle yerel esnaftan temin etmesi için girişimlerimiz oldu. Petrol Müzesi talebimizin sözünü almamıza rağmen istediğimiz gibi ilerlemediğini görüyoruz. TPAO’nun daha önce kullandığı malzemelerin bu müzede sergilenmesini istedik. Bizim vatandaşımızın bu ürünleri üretebileceğini söylediğinde gerekli desteğin verilmesini de istedik”

“5 BİN 397 KONUT YAPTIK”

Batman’da konut ihtiyacının karşılanması için girişinde bulunduklarını belirten Özdemir “Özdemir “AK Parti iktidarında Batman’da Toki tarafından 5 bin 397 konutun inşa edildi. Dar gelirli aileler kira derdinden kurtularak ev sahibi oldu” dedi.

Özdemir, Güneydoğu’nun en büyüğü olma özelliğini taşıyan il halk kütüphanesini de hizmete açtıklarını hatırlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete