GÜNDEM

TP BİNALARINDA RANT İDDİASI!

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, TP’nin faaliyetlerinin TİPİC’e devredilmesinin ardından gündemde yer tutan TP Sitesi ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

TP BİNALARINDA RANT İDDİASI!
28-07-2017 19:03
Google News

TP BİNALARININ PEŞKEŞ ÇEKİLECEĞİ İDDİA EDİLİYOR

Site Mahallesi’nin, parsel parsel ayrıştırılarak işadamları ve bazı kurumlara peşkeş çekileceği iddialarını gündeme getiren Dernek Yöneticileri “Kişi başına 5.6’lık yeşil alanın düştüğü batman’da, Site Mahallesindeki parsellerin, bazı kurum ve işadamlarına peşkeş çekileceği iddiaları var. TP, Tüpraş ve Botaş’ı içine alan Site’nin 3.084 bin hektarı, yeşil alandır, kentin nefes alabileceği tek yerdir. TP’nin küçültülmesinden sonra TP binalarının üniversiteye veya bazı vakıf ve kurumlara devri için çıkarılan söylentiler, iyi niyetli değildir. Bu söylentiler, TP arazilerini parsel parsel betonarme binalara dönüştürüp rant elde edilmesini amaçlıyor” dedi.

“YEŞİL ALANLAR KORUNMALI, HALKA AÇILMALI”

Yıllardır şehir yerleşim alanlarındaki yeşil alanlarının korunması için mücadele verdiklerini açıklayan Dernek Yöneticileri “Site Mahallesinin korunması ve sahiplenilmesi için mücadele edeceğiz. Bu alan, tasarruf edilecekse, bütün yeşil alanlar korunmalı, halka gezi ve mesire yeri olarak açılmalıdır. Her ne kadar bu alan özel güvenlik alanı ise de özelikle geceleri binlerce insan, bu yeşil alan ve sosyal tesislerden istifa ediyor” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete