GÜNDEM

TP’DE DEVİR SÜRECİ NOKTALANDI!

Resmi Gazetede yayımlanan kararname ile TP’nin kuyu tamamlama, jeofizik operasyonları ve sondaj faaliyetleri TİPİC’e devredildi.

TP’DE DEVİR SÜRECİ NOKTALANDI!
20-07-2017 23:32
Google News

Petrol-İş Sendikası Örgütlenmeden Sorumlu Genel Merkez Üyesi Mustafa Tekik ve Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, devir işlemine tepki gösterdi.

İŞÇİLER GÜVENCELİ, SENDİKALI VE ÖRGÜTLÜ OLMALI

Genel Merkez Üyesi Tekik, devir kararına uzun süredir itiraz ettiklerini hatırlatarak “OHAL sürecine rağmen onlarca eylem yaptık. Devir, hem ülkeye hem TP’ye zarar verecektir. Pazartesi günü Ankara’da Genel Müdürlük ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı ile görüşeceğiz. TİPİC’te çalışan 500–600 işçi, işten atılan ve geri dönmeyi bekleyen, TP’den TİPİC’e geçmesi planlanan işçilerin tamamının, devletin resmi kamu işçisiyle aynı haklara sahip olması, sendikalı, örgütlü ve güvenceli çalışmasını istiyoruz” dedi.

“SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

Petrol-İş Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz ise “TP’yi bitirmek, ne ülkeye ne diğer illere ne de bu kente fayda sağlamaz. Yaşadığımız kentte istihdam alanı da yok. Bu şirketi küçültüp, üretimden uzaklaştırırsanız, 5–6 yıla kadar bir genci bile istihdam edemeyecek duruma gelir. Entegre bir yapıya dönüştürülseydi dünya çapında kazanan bir şirket olabilirdi” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete