SİYASET

TP, MİLLETVEKİLİ BECERİKLİ’NİN GÜNDEMİNDE…

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, TP’ye yönelik küçültme ve özelleştirme politikalarını önce Meclis Araştırma Raporu, sonra da soru önergesiyle gündemine aldı.

TP, MİLLETVEKİLİ BECERİKLİ’NİN GÜNDEMİNDE…
10-08-2017 22:13
Google News

GEÇEN HAFTA MECLİS ARAŞTIRMASI HAZIRLAMIŞTI

TP sorunu ile ilgili geçtiğimiz hafta hazırladığı Meclis Araştırması ile konuyu gündemine alan Milletvekili Becerikli, bu hafta da soru önergesiyle konuyu Meclise taşıdı. Becerikli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a yönelttiği soru önergesinde “TP’nin saha hizmetleri faaliyetlerinin TPIC’e devredilmesi süreci resmen başlatıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan 2017/10472 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca, TP’nin Sondaj, Workover, Kuyu Tamamlama ve Jeofizik Operasyonları Servis Hizmetleri işlerine ait her türlü araç, iş makinesi, kule, gemi, diğer ekipman, malzeme, sondaj park sahaları ve müştemilatı TPIC’e devredilmiştir” dedi.

TP EMEKÇİLERİNİN MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK Mİ?

TP’nin faaliyet alanının daraltılmasının gerekçesini soran Becerikli “Kamu kurumu niteliğindeki TP bünyesindeki bu faaliyetlerin kamu kurumu niteliği taşımayan TPİC’e devri özelleştirmenin ilk adımı mıdır? Petrol otoritelerince dünyanın en ağır ve tehlikeli işler sıralamasında ikinci sırada olan petrol sondajı ve benzeri işlerin güvencesiz, örgütsüz, eğitimsiz taşeron işçiler eliyle yaptırılması yeni iş katliamlarına davetiye çıkarmaz mı?

TP’nde yapılan bu küçültme ile mevcut personel sayısında düşüşe gidilmesi öngörülmektedir. TP çalışanlarının mağduriyet yaşamaması için bakanlığınızca düşünülen plan program var mıdır?” sorularını yöneltti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete