GÜNDEM

TP VE BOTAŞ’IN DEVRİ KESİNLEŞTİ

“6 KAMU KURULUŞU VARLIK FONUNA DEVREDİLDİ”

TP VE BOTAŞ’IN DEVRİ KESİNLEŞTİ
06-02-2017 21:44
Google News

Ziraat Bankası, BOTAŞ, PTT, BİST, TÜRKSAT, TPAO, ETİ Maden, Çaykur ve boru hatlarının Hazine'ye ait hisseleri Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

KARAR, RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Türkiye Cumhuriyet Ziraat Bankası AŞ, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Türkiye Petrolleri AO (TPAO), Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ (PTT), Borsa İstanbul AŞ, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ'nin (TÜRKSAT) sermayelerinde bulunan Hazineye ait hisselerin tamamı, Türk Telekomünikasyon AŞ'nin yüzde 6,68 oranındaki Hazineye ait hissesi ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Çaykur, Türkiye Varlık Fonuna devri Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

BAŞBAKAN YETKİLİ KILINDI

Bu kararın uygulanmasıyla ilgili ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye ve gerektiğinde uygulama esaslarına belirlemeye Başbakan yetkili kılındı. Söz konusu şirketlerin mevcut yönetimleri ve işletme politikaları, iş planları, yatırım ve büyüme stratejilerine uygun olarak devam edeceği ifade edilirken, uluslararası finans kuruluşları da dâhil olmak üzere ilgili paydaşlarla sağlanan işbirliğinin sürdürüleceği belirtildi. Türkiye Varlık Fonu’nun söz konusu şirketleri Bakanlar Kurulunca onaylanacak Stratejik Yatırım Planı çerçevesinde yönetecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete