GÜNDEM

TP’YE AİT 5 KULEDE PETROL ÜRETİMİ DURDU

“100 işçi gözaltına alındı”

TP’YE AİT 5 KULEDE PETROL ÜRETİMİ DURDU
29-06-2015 20:45
Google News

Batman’da Haziran ayının sonunda çıkışları verilecek olan 350 TPİC işçisi, Batman, Diyarbakır ve Adıyaman’da eylemlerini petrol sahalarına taşıdı.

Türkiye Petrolleri’nin (TP) yan kuruluşu olan Turkish Petroleum International Company (TPİC)’te iş akitleri askıya alınan ve 5 aydır asgari ücret üzerinden çalıştırılan TPIC işçileri, çalıştıkları Batı Raman ve Raman kulelerinde nöbet tutmaya başladı. Sahur saatlerinde başlayan eylemi gündüz de sürdüren TPIC işçileri, Batı Raman eteklerinde Raman 198 no’lu IDECO kulesinde işlerine geri dönebilmek için eylem yapıyor. Jandarma ekipleri ise sahaları terk etmeleri için işçilere uyarıda bulundu.

AİLELERİMİZLE EYLEM YAPACAĞIZ

İşçiler adına açıklama yapan Hüseyin Altun “Sondaj işçileri ile birlikte mücadelemize yeniden start verdik. Daha önce 12. aya kadar devam edilecek denilen iş akitlerimizin yarın itibariyle sona ereceğini öğrendik. Siyasetçiler bizi oyaladı. Kendimize muhatap bulamıyoruz. Eğer bugün burada petrol varsa burada çalışan insanların sayesindedir. Eylemimiz olumlu sonuçlanmazsa ailelerimizle eylem yapacağız” dedi. Eylem sırasında jandarma tarafından gözaltına alınan 100’e yakın işçi, ifadeleri alınmak üzere Hasankeyf Suçeken’e bağlı Jandarma Komutanlığına götürüldü. İşçiler, TP yetkilileriyle yapılan görüşmeden sonra serbest bırakıldı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete