GÜNDEM

TPAO 66 YAŞINDA

1954 tarihinde 6327 sayılı kanunla, kamu adına hidrokarbon arama, sondaj, üretim, rafineri ve pazarlama faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), 66 yaşında.

TPAO 66 YAŞINDA
09-12-2020 20:10
Google News


ULUSAL PETROL ŞİRKETİ OLARAK FAALİYET GÖSTERİYOR
1954 – 1983 yılları arasında entegre bir petrol şirketi yapısında arama, üretim, rafinaj, pazarlama ve taşımacılık gibi pek çok faaliyetlerde bulunan TPAO, sonrasında yapılan yasal düzenlemelerle, yürüttüğü faaliyet alanlarının sayısını azalttı. Günümüzde hidrokarbon arama ve üretim projeleri yürüten ulusal petrol şirketi olarak faaliyetlerine devam eden TPAO, 66. kuruluş yıldönümünü yaşıyor.

KUTLAMALAR YAPILMAYACAK
TPAO’nun 66. kuruluş yıldönümünde, koronavirüs salgını nedeniyle kutlamalar yapılmayacak. TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir ve Yönetimi, 66. kuruluş yıldönümü nedeniyle Vali Hulusi Şahin’e bugün nezaket ziyareti gerçekleştirecek. Koronavirüs salgını nedeniyle kutlamaların yapılmayacağı 

TPAO, BATMAN’DA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR
Türkiye'deki ham petrol üretiminin yüzde 62'sini gerçekleştiren Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü, 3 yılda 5 ildeki üretim miktarı yüzde 40 arttırarak altın çağına ulaştı. 1954 yılında kurulan TPAO'nun Batman Bölge Müdürlüğünce sorumluluk alanında bulunan Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta yılda ortalama 70 sondaj faaliyeti yürütülüyor. Yaklaşık 90 bin kilometrekare alanda arama faaliyetlerini sürdüren Bölge Müdürlüğünce bu yıl günlük 35 bin varil petrol üretimi gerçekleştiriliyor. Bölgede günlük 35 bin varil olan petrol üretimin, 50 bin varil seviyesine yükseltilmesi hedefleniyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete