SPOR

TPAO’dan büyük gurur

Bursa’da gerçekleştirilen Türkiye 18 yaş altı Atletizm Şampiyonası tamamlandı. Şampiyonada dereceye giren 6 atlet, 2 ile 7 Ağustos’ta Dünya Atletizm Şampiyonasında Batman’ı temsil edecek.

TPAO’dan büyük gurur
31-05-2022 15:41
31-05-2022 15:43
BATMAN
Google News

“GENÇLERİ SPORA KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Dereceye giren futbolcuları tebrik eden TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir “TPAO Batman Bölge Müdürlüğü olarak Petrolspor Kulübü içerisinde yürüttüğümüz salon sporları içerisinde güreş, atletizm, basketbol, voleybol, tenis gibi sporların olduğunu daha önce de belirtmiştik. Salon sporlarında yaklaşık 12 senelik bir mazimiz var ve artık bize meyvelerini vermeye başladı. Batmanlı Gençlerimiz dünya çapında müsabakalara katılarak birçok başarılar elde ediyor. Şuanda bünyemizde 1000’e yakın sporcumuz var ve bunların yaklaşık 600’ü farklı branşlarda lisanslı sporcular. Dünyadaki tüm uluslararası müsabakalara 50’nin üzerinde milli sporcu gönderiyoruz. 2-7 Ağustosta yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonasına Batman Petrolspor’lu Atletlerden 6’sını göndereceğiz. Bu büyük bir gurur kaynağı. Batmanlı Gençlere sporun önünü açmaya, spora kazandırmayı ve Türk Sporuna hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

“HEDEFİM MADALYA”

Dereceye giren atletlerden Ruken Tek “3 bin engel koşuyorum. 9.52 ile bu sezonun en iyi derecesini koştum. 16 Haziran’da yapılacak olan Romanya-Balkan yarışında 3 bin engel koşacağım. Akdeniz oyunları ve İslam oyunlarında yarışmaya hak kazandım. En iyi derecemi koşup tabi ki de öncelikli hedefim madalya almak. Bir de 2024’te Paris olimpiyatlarında en iyi dereceyle oraya gitmek” dedi.

“10 BİN METRE YÜRÜYÜŞTE BİRİNCİ OLDUM”

Amacının madalya almak ve ülkesini ve ilini temsil etmek olduğunu ifade eden atlet Mazlum Demir ise “28 Mayıs’ta Bursa’da yapılan U-20 şampiyonasında 10 bin metre yürüyüşte birinci oldum. Dünya barajını geçerek 1-7 Ağustos arası dünya gençler şampiyonasına katılmaya hak kazandım. Orada hedefim madalya almak ve 2024’te en iyi şekilde ülkemizi ve ilimizi temsil etmek” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?