SPOR

TPAO’dan vefa örneği

İbrahim Halil Kay Petrolspor Alt Yapı Tesislerinin açılışı, TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir, kurum müdürleri, İbrahim Halil Kay hocanın ailesi ve sporcuların katılımı ile yapıldı.

TPAO’dan vefa örneği
31-05-2022 14:16
31-05-2022 14:25
BATMAN
Google News

“HOCAMIZIN ADINI YAŞATMAK İÇİN HER ZAMAN GAYRET GÖSTERECEĞİZ”

İbrahim Halil Kay’ın isminin alt yapı tesisiyle beraber her sene yapılan geleneksel bahar turnuvasına da verildiğini ifade eden TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir “Uzun bir süre birlikte çeşitli mesailer içerisinde bulunduğumuz İbrahim Halil Kay hocamızı çok yakın bir zaman önce kaybettik malumunuz elim bir trafik kazasında. Tabi sonrasında bizler onun adını, anısını yaşatmak adına bu güzel tesise adını vermek istediğimizi söyledik. Sayın genel müdürümüz Melihan Bilgin Bey’in de teveccühleriyle bu güzel tesise hocamızın adını verdik adını ve anısını yaşatmak adına. Ben özellikle Türkiye Petrolleri Yönetim Kurulu ve Genel Müdürümüze bu teveccühlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugünde geleneksel olarak her sene yaptığımız bahar turnuvasını pandemi nedeniyle yaklaşık 2 senedir yapamıyorduk. Çalışanlarımızın yoğun talebi üzerine geleneksel olan bu turnuvanın devamını sağlamak istedik ve bu turnuvaya da değerli hocamızın adını vererekten ismini ikinci kez daha yaşatmak istedik. Birazdan başlama vuruşunu çok değerli hocamızın çocuklarıyla beraber yapacağız. Birçok şampiyonlar çıkarmış hocamızın adını ve anısını yaşatmak için biz üzerimize düşen ne varsa onu yapmaya her zaman gayret göstereceğiz. Buradan, bu güzel tesislerden daha birçok şampiyonlar çıkaracağız. Birçok başarılar çıkaracağız, elde edeceğiz” dedi.

“SPORCUMUZU TEBRİK EDİYORUM”

Brezilya’da yapılan işitme engeliler olimpiyat şampiyonasında üçüncü olan sporcu Sinan Sadak’a altın takdiminde bulunan Bölge Müdürü Demir “Hocamızın yakın bir öğrencisi olan Sinan Sadak hocamızda yakın zamanda Brezilya’da yapılan işitme engelliler dünya güreş olimpiyat şampiyonasında olimpiyat üçüncüsü oldu. Kendisini tebrik ediyorum ve açılıştan sonra ödülünü takdim edeceğim. Sporcumuza daha nice başarılar diliyorum” dedi.

“BATMAN SPOR LİSESİNE ADININ VERİLMESİ İSTEK VE TERCİHİMİZDİR”

Açılışta konuşan İbrahim Halil Kay’ın babası Arif Kay “Böyle anlamlı bir günde bizleri hatırlayıp merhumun adını yaşatmak gerçekten bizleri onurlandırmıştır. Sürecin başından şimdiye kadar Sayın Bölge Müdürümüz Mustafa Bey ve diğer kurum amirleri, hiçbir eksiklik göstermeden var güçleriyle yanımızda oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte rahmetliyi anmak, onu hatırda tutmak için gerekli girişimlerde bulunduk. Sayın Valimizin de bölge müdürümüzün de bu konuda bilgisi vardı. Batman Spor Lisesine, özellikle spor lisesinin üzerinde durmamızdaki amaç rahmetlinin oraya çok öğrenci göndermesidir. Orada güzellikle anılması bizim isteğimiz ve tercihimizdir” dedi.

KENDİSİNE TAKDİM EDİLEN ALTINI, KAY’IN KIZINA BAĞIŞLADI

Açılış kurdelesi kesildikten sonra TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir tarafından sporcu Sinan Sadak’a altın takdim edildi. Sinan Sadak, verilen altını İbrahim Halil Kay’ın kızı Merve Kay’a hediye ederek takdir topladı.

HALİL KAY ADINA TURNUVA

TPAO’nun geneleksel hale getirdiği futbol turnuvası bu yıl İbrahim Halil Ay adına düzenlendi. TPAO alt yapı tesislerinde başlayan Halı saha futbol turnuvasına TPAO bünyesindeki 12 takım katılırken, turnuvanın ilk maçında başlama vuruşunu İbrahim Halil Kay’ın kızı ve TPAO Batman Bölge müdürü Mustafa Demir yaptı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete