GÜNDEM

TPAO GENEL MÜDÜRÜ’NE AÇIK MEKTUP

Batman Yerel Basını, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin’e ortak mektup yazdı.

TPAO GENEL MÜDÜRÜ’NE AÇIK MEKTUP
30-05-2021 13:46
BATMAN
Google News

TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin; bildiğiniz üzere TPAO’yu yaratan, Batman’dır.

73 yıl önce Batman küçük bir köy iken petrol sayesinde bugün 700 bin nüfuslu bir şehir haline geldi. Bölgemizin incisi olan modern kentimiz, petrol ve enerji endüstrisine adeta bir okul olmuş, ülke kalkınmasına dinamik güç oluşturmuştur. Bugün TPAO, ülkemizin en büyük uluslararası kuruluşlarından biridir…  TPAO’yu yaratan Batman olduğuna göre, Batman’ın da bu kuruluştan elbette beklentileri olacaktır.

TPAO’da büyük yatırımlar yaptınız ve görev süreniz boyunca TPAO ve bağlı şirketlerde büyük atılımlar gerçekleşmiştir. Akdeniz’de, Karadeniz ve Ege’de büyük sondaj çalışmaları yaparak, önemli petrol ve doğalgaz rezervlerini ülkemize kazandırdınız. Bu başarılarla gururlanırken, Batman Basını olarak ilimizin taleplerini de size iletmek isteriz.

PETROLSPOR’UN, TEKRAR TPAO BÜNYESİNE ALINMASINI TALEP EDİYORUZ

Öncelikle Petrolspor gerçeği ile ilgili olarak kısa bir bilgi sunmak istiyoruz; Petrolspor’umuzun, Batman ve TPAO kadar eski bir geçmişi var. 61 yıl önce yani 1960 yılında kurulan takımımız, 54 yıl boyunca TPAO bünyesinde kaldı. 2014 yılında maalesef bazı siyasetçilerimizin yanlış yönlendirilmesi ile özelleştirildi ve TPAO bünyesinden çıkarıldı. 54 yıl boyunca birçok kupa alan ve birçok başarıya imza atan Petrolspor, 3 kez şampiyonluk kupasını kaldırdı. Birinci ligde 5, ikinci ligde 4, 3. Ligde de 26 sezon mücadele etti. Birçok kez play-of maçlarına katılma başarısı gösterdi. Amatör Lig’de 26 sezon boyunca mücadele etti ve halen 3. Ligde ilimizi temsil etmektedir. Onlarca başarılı futbolcu yetiştirdi. A Milli takımımıza da sayısız futbolcu kazandırdı. 7 yıl önce yani 2014 yılında özelleştirilip TPAO bünyesinden çıkarılan takımımızın, her sezon küme düşmeme mücadelesi vermesi ise bizi derinden üzmektedir. 2019–2020 futbol sezonunda maalesef 3. ligden amatöre düşecekken, pandemi şartlarında şans eseri kümede kalabildik. İki sezondur Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in gayretleri ile takımımız, ayakta kalabildi. Özelleşmeye rağmen TPAO’nun bütün tesislerinden faydalandırılan Petrolspor’umuz, maalesef ekonomik sıkıntılar yaşamaya devam etmektedir. TPAO bünyesinde iken takımız bu tür sıkıntılardan uzaktı ve her sezon şampiyonluk parolası ile sezona başlıyordu. Maalesef 7 yıldır adeta büyük bir kaos içinde çırpınıp duruyoruz. Tüm spor kamuoyu, siyasiler ve yetkililer, Petrolspor’un yeniden TPAO bünyesine alınmasını ve o parlak dönemlerin yeniden halkımıza yaşatılmasını talep ediyor.

15 BİN KİŞİLİK STADIMIZ DOLMUYOR

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Batman’ımıza 15 bin kişilik modern bir stat kazandırıldı. Ancak takımımız başarı için mücadele edemeyince maçlara ilgi azalıyor ve stadın sadece yüzde 10’nu doldurabiliyoruz. Bizler takımımızı şampiyonluk maçlarında görmek istiyoruz. Dünya, futbolun etrafında dönüyor. Futbol önemli bir sektör haline geldi. Gençlerimizin spora kazandırılması için Petrolspor için atılacak her adımı önemsiyoruz. TPAO bünyesinde faaliyet yürüten spor kulüplerinde yetişen gençlerimizin Milli Sporculuğa yükselmesi, Avrupa Ülkelerinde Türkiye’yi ve Batman’ı temsil etmeleri göğsünüzü kabartıyor. TPAO’nun yer yıl binlerce genci varoşlardan çıkarıp topluma kazandırması, Milli Takımlara kazandırması elbette kolay değildir. Peki, bu anlamlı spor faaliyetlerine neden profesyonel bir futbol takımı da dahil edilmiyor? Türkiye’nin genç nüfusa ait 7. ili olan Batman’da bir dönem TPAO’nun kaderi ile oynayan sözüm ona siyasiler (!), futbolu da tamamen bitirme noktasına getirdi.

Bugün 200–350 bin nüfuslu ilçe takımları süper lig’de mücadele ederken, 650 bin nüfuslu bir kentin profesyonel takımı ise sahipsiz bırakılıyor. Siz değerli bürokratımızı, Milletvekilimiz Ziver Özdemir’i ve Valimiz Hulusi Şahin’i de yanımızda görmek istiyoruz. Batman’ın tarihine isminizi yazdırmak istiyorsanız, Petrolspor’umuzu yeniden TPAO bünyesine alın ve 7 yıldır gülmeyen yüzümüzü güldürün.

ALTYAPI SPORCULARINA SAHİP ÇIKIN

TPAO bünyesinde farklı branşlarda spor eğitimi alan ve güçlü takımlara gönderilen Batmanlı Gençlere sahip çıkılması, bu sporculara her türlü desteğin sağlanması, öncelikli taleplerimizden biridir. TPAO’da 50 yıl önce kapıları açılan ve bugün de Petrolspor tarafından kullanılan spor salonunun yıkılarak, yerine modern bir spor kompleksi yapılması ve 5 dalda faaliyetlerin artırılmasını taleplerimiz arasındadır.

BELEDİYE VE ÖZEL İDARE’MİZE ASFALT DESTEĞİ İSTİYORUZ

Sizin döneminizde TPAO’da önemli başarılara imza atıldı. Bu başarıların devam edeceğine olan inancımız tamdır. TPAO, her yıl yurdun farklı illerinde Belediyelere ve Özel İdarelere hibe asfalt veriyor, bu asfalt da ülkemiz insanına yol olarak dönüyor. Kuşkusuz, çok kıymetli bir hizmet. Ancak geçen yıl İlimiz bu hizmetten mahrum bırakıldı. TPAO’nun asfalt desteğinden Batman’ın da faydalanmasını talep ediyoruz.

BATMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE GÜÇLÜ BİR İTFAİYE EKİBİ KURULMALI

Özel güvenlikli TPAO Batman Bölge Müdürlüğü Kompleksinde bulunan Kristal Park Sosyal Tesisleri’nde 25 Mart 2021 tarihinde talihsiz bir yangın meydana geldi. Yangın, 4–5 saat boyunca söndürülemedi. TÜPRAŞ itfaiyesi ile alevlerin kontrol altına alınabilmesi sağlandı. Koca TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde bir yangın ekibinin olmaması, handikaptır. Yıllar önce TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün itfaiye ekipleri şehrin farklı yerlerinde çıkan yangına başarılı müdahaleleriyle anılırken, bu ekip geçmişte görev yapan bazı yöneticiler (!) tarafından lağvedilmiş, gelinen noktada TPAO’da çıkan yangına müdahale edecek donanımlı bir ekibin bulunması da güçleşmiştir. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü bünyesinde güçlü bir itfaiye ekibinin yeniden oluşturulması, ortak talebimizdir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete