GÜNDEM

TPAO MÜDÜRÜ’NDEN İDDİALARA YANIT,

“PETROL ATIKLARI, SUYA YA DA TOPRAĞA KARIŞMIYOR”

TPAO MÜDÜRÜ’NDEN İDDİALARA YANIT,
04-02-2019 17:22
Google News

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, Kozluk’un Ünsal’dı Köyü’nde petrol üretim çalışmaları sırasında, petrol atıklarının su ve toprağa karışarak kirliliğe yol açtığı iddialarını, Koordinasyon Toplantısı’nda yanıtladı.

KİMYASAL ATIK, TOPRAĞA YA DA SUYA KARIŞMADAN BERTARAF EDİLİYOR

Demir, “Petrol atık sularını, bertaraf firmaları vasıtasıyla kuyulardan uzaklaştırma yoluna gidiyoruz. Ancak bizim halen hazırda mevcut iki kuyumuza atıkların bertarafını biri Raman sahamıza biri Diyarbakır Sahamıza basıyoruz. Bu kuyulardan yüzeye en yakın olanı 2 Bin 500 metre derinlikte. Geneli 2 Bin metre derinlikte. Kalınlığı 1,5 cm olan boruların arasından geçiyor. Bu boruların toprak yüzeyiyle temasını kesmek için tamamını kimyasallı çimentoyla dolduruyoruz. Zaten yüzey suların o derinlikte olmaları mümkün değil. Biz Bin 500- 2 Bin metre derinliğe dahi o suları basmıyoruz ki bunun oluru Petrol-İş Genel Müdürlüğü, Çevre Şehircilik Müdürlükleri ve Çevre Şehircilik Bakanlığının oluruyla alınmış. Ünsaldı Köylülerine açıklama yapmamıza rağmen, kulaktan dolma bilgilerle, petrol atıklarının suyu kirlettiğine körü körüne inanmışlar. Kesinlikle böyle bir şey yok” dedi.

GEÇİRGENLİĞİ OLMAYAN KUYULARA DOLDURULUYOR

Vali Şahin’in ise “TPAO, eski kuyulardan çıkan petrol atık sularını tekrar geçirgenliği olmayan kuyulara basabiliyor. Bu çok teknik bir konu. Bunun çevreye zararı yok, toprağı da bozmuyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete