GÜNDEM

TPAO VE BOTAŞ’TA İŞTEN ÇIKARMALAR KOLAYLAŞIYOR

İddialara göre, Türkiye Varlık Fonu (TVF), portföyüne aldığı TPAO ve BOTAŞ'ta çalışan personeli mevcut yasalar nedeniyle işten çıkarmakta zorlanınca, yasa değişikliği hazırlandı.

TPAO VE BOTAŞ’TA İŞTEN ÇIKARMALAR KOLAYLAŞIYOR
28-06-2017 19:08
Google News

Hükümetin Meclis'e sunduğu tasarı yasalaşırsa, TPAO ve BOTAŞ'ta binlerce personel, kamu zırhından çıkarılarak, kolaylıkla işten atılabilecek.

KOLAY YOLDAN İŞTEN ÇIKARMANIN FORMÜLÜ ARANIYOR

Varlık Fonu, portföyüne aldığı kurumlarda yeniden yapılandırma operasyonu başlattı, kurumlardaki ihtiyaç fazlası personel belirlendi. Ancak TPAO ve BOTAŞ'taki yaklaşık 3 bin 500 personelin kamu statüsüne tabi çalışıyor olması, işçi çıkarmalarının önüne geçti. Bunun için Hükümet tarafından bir yasa tasarısı hazırlanarak Meclis'e gönderildi. Adalet Komisyonu'nda görüşülen ve TBMM Genel Kurul gündeminde bekleyen tasarıya göre, TPAO ve BOTAŞ'ın yanı sıra TEMSAN, Sümer AŞ, Şeker AŞ ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nde çalışan toplam 7 bini aşkın personel, kamu statüsünden çıkarılacak, idari yargı yerine iş mahkemelerine tabi hale getirilecek, bu personelin ihbar ve kıdem tazminatları ödenerek daha kolay işten çıkarılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete