GÜNDEM

TPİC İŞÇİLERİ, ALANLARDAYDI

Türkiye Petrol Anonim Ortaklığı (TPAO) yan kuruluşu olan TPIC'te çalışan ve iş akitleri durdurulan işçiler, ulusal bir gazetede çıkan habere tepki göstermek amacıyla Atatürk Parkı’nda eylem yaptı.

TPİC İŞÇİLERİ, ALANLARDAYDI
08-04-2015 23:12
Google News

İşçiler adına açıklama yapan sondaj işçisi Müslüm Şahin, işçilerin çalıştığı ve petrol kulelerinin aktif olduğuna yönelik ulusal bir gazetede çıkan haberi yalanlayarak “Bizimle ilgili yalan haber yapmışlar. Petrol sahalarda çalışmaların devam ettiği ve bizim çalıştığımıza dair bir haber yapılmış. Oysa sondaj faaliyetleri durmuş. Şuan çalışmıyoruz ve bu süre 1 yıla uzatıldı. Seçim malzemesi olmak istemiyoruz. Mağdur edildik” dedi.

İŞÇİLERE GÖK VE ÖZDEMİR DESTEK VERDİ

TPIC işçilerine destek veren Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, işçilerin mağdur edildiğini ve sorunlarının biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. İşçilere gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirten Özdemir, hükümet yetkililerinin bu konu ile ilgilenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Hüda Par Batman Milletvekili Adayı Aydın Gök de, her zaman işçilerin yanında yer alacaklarını kaydetti. Açıklamanın ardından AK Parti il binasına yürümek isteyen işçiler ile polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı. İşçiler, AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar ile görüşerek soruna çözüm bulunmasını istedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete