GÜNDEM

TPİC İŞÇİLERİ EYLEMLERİNİ SONLANDIRDI

Kentte faaliyet gösteren 25 Sivil Toplum Kuruluşu (STK), Türkiye Petrolleri’nin (TP) yan kuruluşu olan TPIC’te çalışırken iş akitleri feshedilen ve TP sahasındaki kulede günlerce eylem yapan işçiler için Petrol İş Sendikası’nda bir araya geldi.

TPİC İŞÇİLERİ EYLEMLERİNİ SONLANDIRDI
12-07-2015 21:34
Google News

Aralarında siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu toplantıda katılımcılar, TPİC işçileri için çözüm aradı. Toplantıda konuşan Petrol İş Başkanı Mustafa Tekik “İşçilerin iş akitleri 30 Haziran’da feshedildi. İşçilerin iş akitlerinin fes edildiği birinci bir ağızdan yapılmadı. Ancak bütün yetkililer bize bunu hissettirdi. Bu işçiler mağdur ve birçoğunun borçları var” dedi. Tekik, işçilerin sorunu için HDP ve AK Parti Batman Milletvekilleriyle de görüştüğünü söyledi. Toplantıda Baro Başkanı Ahmet Sevim, sorunun çözümü için ellerinden gelen desteği sunacaklarını söylerken, HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç da bu sorunun bütün Batmanlıların sorunu olduğunu belirtti.

İŞÇİLERİN EYLEMİ SONA ERDİ

İş akitlerinin feshedilmesi nedeniyle TP sitesindeki kulede günlerce eylem yapan TPİC işçileri, STK’lar tarafından gerçekleştirilen toplantının ardından sahayı terk ederek eylemi sonlandırdı. Desteklerinden dolayı STK temsilcilerine teşekkür eden işçiler, eylem ve etkinliklerinin, farklı yer ve zamanlarda devam edeceği bilgisini verdi.

İŞÇİLERİN KULELERE ÇIKMASI DOĞRU DEĞİL

Katıldığı bir açılış programında Batman’daki işçilerin durumu ile ilgili açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız “Mahkeme kararının gereği yapılıyor. Herhangi bir işçimizin hangi gerekçeyle olursa olsun oradaki sondaj kulelerine çıkmalarını hiçbir şekilde tasvip edemeyiz. Devletin malına zarar vermemek lazım. Oradaki işçiler bizim kardeşlerimizdir. Herhangi bir taşkınlık yapmaya gerek duyulacak bir durum söz konusu değildir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete