GÜNDEM

TPIC İŞÇİLERİ STATÜ İSTEDİ...

TPAO’nun yan kuruluşu olan TPİC’in kapatılacak olması ile birlikte işsiz kalma kaygısı taşıyan petrol işçileri, Hüda Par’ı ziyaret ederek destek istedi.

TPIC İŞÇİLERİ STATÜ İSTEDİ...
02-04-2015 20:08
Google News

Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Dursun ve İl Sekreteri Veysi Demir tarafından karşılanan işçiler, statü istediklerini belirtti. TPIC işçilerinin sorunlarını ilk günden beri takip ettiklerini ve yanlarında olduğunu dile getiren Dursun “Yerel ve merkezi yönetimlerde şuan bir yetkimiz yoktur. Ancak sizin yanınızda olduğumuzu ve sizin dertleriniz ile dertleneceğimizi üzerimize düşen görev neyse yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Umarım en kısa zaman da iki taraf arasında ki sorunlar çözülür ve mağduriyetiniz giderilir” ifadelerini kullandı.

MAĞDURUZ, MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLSİN

Mağdur işçilerden Muhammed Aslan “TPAO’nun masa başında bin 700 çalışanı var, sahada ise 800 kişi çalışıyor. Böyle bir kıyım olduğu zaman neden sahada olan, az miktarda maaş alan çalışanlar işten çıkarılıyor? TPİC çalışanı olarak 2010 yılından beri hizmet veriyordum. Sondaj kulesinden düşerek belimden sakatlandım, 93 gün yatalak kaldım. Bu olaya rağmen hiçbir yetkili benimle ilgilenmedi, bunun gibi birçok hadise yaşandı. Mağduruz mağduriyetimiz giderilsin” dedi.

İşçiler, kendilerine haksızlık yapıldığını ve mağduriyetlerinin giderilerek statü verilmesini beklediklerini belirterek, Batman halkı ve tüm kesimlerin desteklerini beklediklerini ifade etti. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete