GÜNDEM

TPİC İŞÇİLERİNE MÜDAHELE: 1 YARALI 8 GÖZLATI

Batman’da iş akidilerinin fesh edileceği söylenen ve eylem yapan TPİC işçilerine polis müdahele etti. Yapılan müdahele sonrası 1 işçi yaralanırken 8 işçi de gözlatına alındı.

TPİC İŞÇİLERİNE MÜDAHELE: 1 YARALI 8 GÖZLATI
10-07-2015 01:51
Google News

Türkiye Petrolleri’nin(TP) yan kuruluşu olan Turkish Petroleum International Company (TPIC) yaklaşık 100 işçi iş akitlerinin feshedileceğini ileri sürerek, dün itibari ile petrol üretim kulesinde eylem başlattı.

İşçiler iftar yemeklerini yedikleri sırada polislerin kendilerine müdahele ederek, yemek yemelerine engel olduklarını iddia etti.

Kulede bekleyen işçiler kendilerine müdahale eden güvenlik güçlerine tepki göstererek, kendilerine zulüm yapıldığını dile getirdi.

İşçilerden Abulrezzak Alkan, polisin kendilerine iftar saatinde müdahele ettiğini belirtereki, bu durumu kabul etmedikleri kaydetti.

Kendilerine yapılan müdahalenin haksız bir müdahale olduğunu belirten Alkan, “iftara başladık polis bize müdahle etti. Bunu İsrail bile yapmaz. Allahtan korkun biz işçiyiz vatan hayini değiliz.”diyerek tepki gösterdi.

Kulede eylem yapan işçiler zaman zaman slogan atarak yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istedi.

Bölgede geniş güvenlik alan polis, Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Tekik ve Halkların Demokratik Partisinin girişimleri sonucu bölgeden çekildi.

Başkan Özdemir, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, işçilerin haklı bir eylem gerçekleştirdiğini belirterek, kendilerini desteklediklerini kaydetti.

Özdemir, konu ile ilgili HDP Batman Milletvekillerinin yarın Ankara’da Enerji Bakanlığı yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştireceklerini belirterek, bu sorunun çözümü için herşeyin yapılacağını aktardı.

İşçilerin dünden beri eylem yaptıklarını ve bunun en doğal hak olduğunu dile getiren Özdemir, işçilerin eyleme devam edeceğini söyledi.

Petrol İş Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik ise, bu işçilerin haklı bir eylem yaptığını sendika olarak kendilerini desteklerdiğini belirtti.

Yarın ki görüşmelerin ardından olumsuz bir sonuç alındığı takdirde kentte faaliyet gösteren STK’ların TP önünde ciddi bir eylem gerçekleştireceğini belirten Tekik, sorunun çözümü için herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete