SPOR

Trabzon'da Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi Faaliyete Geçti

Trabzon'da gençlik ve spor alanında yapılan iş birliği ile hayata geçirilen Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi, 2023 yılında hizmete girdi. Merkezde sporculara performans gelişiminde rehberlik ediliyor ve rehabilitasyon hizmeti de sunuluyor.

Trabzon'da Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi Faaliyete Geçti
13-03-2024 13:39
Google News

Trabzon Gençlik ve Spor Bakanlığı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Üniversitesi iş birliğiyle yapımına 2020'de başlanan Sporda Performans Ölçüm ve Yetenek Merkezi, 2023 yılı nisan ayında faaliyete girdi.

Dünyada performans ölçümleri ve geliştirmesinde kullanılan yüksek standartlara ve güncel teknolojilere sahip cihazlarla donatılmış merkezde, sporculara performans gelişiminde rehberlik ediliyor.

Merkezde ayrıca ameliyat ya da yaralanma sonrası evredeki sporculara rehabilitasyon hizmeti de sunuluyor ve 5 antrenör ile 2 fizyoterapist görev yapıyor.

Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bektaş, merkezin Türkiye'de bu alanda hizmet veren az sayıdaki kurumdan biri olduğunu belirterek, dünya standartlarına ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Bektaş, bölgedeki tüm sporcuları ve antrenörleri merkezi kullanmaya davet etti. Merkezin Müdürü İsmail İnan ise bin 200 sporcuya hizmet verdiklerini ve Türk sporuna katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Veri elde ederek daha iyi ve başarılı gençler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten İnan, merkezin sporculara hizmet etmek için kurulduğunu vurguladı.

Merkezin akademik danışmanı Dr. Erkan Tortu ise sporcunun fizik ve fizyolojisinin iyi bilinmesi gerektiğini ve merkezin bu bilgiler üzerine kurulduğunu açıkladı.

Sporcuların gelişimini takip ederek geri bildirimler verildiğini belirten Tortu, merkezin sporcuların hatalarını belirleyerek önlem almalarını sağladığını ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete