GÜNDEM

Trafiğe 5 yeni otobüs ekleniyor

Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Eraslan, Batman Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenciyi kabul etti.

Trafiğe 5 yeni otobüs ekleniyor
03-11-2023 15:04
03-11-2023 15:09
BATMAN
Google News

BAŞKAN YARDIMCISI, ÖĞRENCİLERİN TALEBİNİ DİNLEDİ

Öğrenciler, 07.00 ile 08.00 saatlerinde üniversite otobüslerinin kapasitesinin artırılması konusunda görüşlerini dile getirirken, Belediye İşletme ve İştirakler Müdürü Mahmut Sevik de öğrencilere ulaşımda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

5 YENİ OTOBÜS ALINDI

Büyükşehir olma yolunda her geçen gün büyüyen Batmanda toplu taşıma araçlarını artırdıklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Ali Eraslan, 18 metre uzunluğunda 170 kişi kapasiteli 5 yeni otobüs aldıklarını belirterek “Önümüzdeki günlerde 5 yeni otobüsümüzü Batmanlı Vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Batman Belediyesi olarak otobüs ücretlerinde Türkiye’nin en ucuz tek belediyesiyiz. Öğrencilerimiz bizim için çok kıymetli. Üniversite öğrencilerinin, Türkiye’de bir ilk olan Askıda Yemek projesi ile yemek ücretlerini Batman Belediyesi olarak biz karşılıyoruz. Sivil vatandaşlarımız otobüslerimize bindiğinde 4.40 TL ücret öderken, öğrencilerimiz ise 3.00 TL ücret ödüyor. Yapılan zamlara rağmen Batman Belediyesi olarak fiyatlarımızı artırmama kararı aldık” dedi.

Taksi, minibüs, otobüs, servis taşımacılığında hizmet kalitesinin artırılması konusunda denetimlerin sıklaştığını, 8 Şehir İçi Toplu Taşıma Kooperatifi ile 334 aracı bulunurken 74 minibüsün hizmete dâhil edilmesi gerektiği yönünde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Eraslan, otobüslerde yoğunluğun azaltılması yönünde çalışmaların sürdüğünü ifade etti. (Belediye Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete