HALKIN SESİ

TREN KORKUSU İLE YAŞAYAN MAHALLE: FATİH

Her hafta bir mahallede gerçekleştirdiğimiz “Mahallenin Muhtarları” köşemiz için yine kentin özel bir mahallesini ziyaret ettik.

TREN KORKUSU İLE YAŞAYAN MAHALLE: FATİH
22-05-2015 18:46
Google News

Şehrin göbeğinde bulunan Fatih Mahallesi’ndeydik.

3 dönemdir muhtarlık yapan Eşref Çapar ile birlikte Fatih’i karış karış gezerek sorunları, yerinde tespit ettik.

Muhtarımız Çapar, mahallenin sorunlarına oldukça vakıf ve semt sakinlerini gayet iyi tanıyan biri.

22 bin nüfusu ve 10 bin seçmeni olan Fatih Mahallesinde hangi sorunlar yaşanıyormuş, hep birlikte görelim...

DEMİRYOLU KALDIRILSIN

Fatih Mahallesinin sokaklarından geçen demiryolu hattı, buranın en büyük sorunlarından biri. Demiryolunun, mahalle halkının güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü söyleyen Muhtarımız Eşref Çapar “Mahallemizin orta bölümünden geçen demiryolunun biran önce kaldırılmasını istiyoruz. Arabaların, yayaların ve özellikle parka yakın olduğu için çocukların sık geçtiği bir yerdir. Birden çok kazaya tanık olduk. Yetkililerden bu soruna çare bulmalarını istiyoruz. 25 yıllık bir kentte, demiryolu halen sokakların ortasından geçiyor. Bu görüntü, yetkililerin hoşuna gidiyor mu?” açıklamasını yaptı.

SOKAK LAMBALARI ONARILSIN

Kentin en büyük eksiliklerinden biri olan aydınlatma sorunu, Fatih Mahallesi’nde de önemli sorunlardan biri. Sokakların, akşam saatlerinde karanlığa gömüldüğünü açıklayan Çapar “Yaz mevsimi geldi. İnsanlar, artık parklara gidip dinlenmek isteyecek. Ancak sokaklar karanlığa gömüldüğü için mahalleli korkuyor. Aydınlatma sorununun çözülmesini istiyoruz” diyor.

TAZİYE EVİ VE CAMİ YAPIYORUZ…

Taziye evi ve cami inşaatlarının bittiğini söyleyen Çapar, cami ve taziye evi için hayırseverlerin desteğine de ihtiyaç duyduklarını belirtiyor. Konuyla ilgili konuşan Muhtarımız Çapar “3338 sokakta 1 taziye evi ile 1 cami yaptık. Mahalleli olarak bu konuda anlaştık. Elbirliği ile yaptık ama daha tam anlamıyla bitirmedik. Bu konuda hayırseverlerden de destek bekliyoruz” diyor.

İMAM HATİP LİSESİ İSTİYORUZ

Fatih’te İmam Hatip Lisesi istediklerinin altını çiziyor Sayın Çapar. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne seslenen Çapar “Fatih Ortaokulu şuanda 2’ye ayrılmış. Yarısı imam hatip, yarsı da normal öğretim gören öğrenciler tarafından kullanılıyor. Karışıklık söz konusu oluyor. Mahallemizin tek okuludur. Öğrencilerin daha rahat okumaları için buraya İmam Hatip Lisesi istiyoruz.” dedi.

FATİH, NASIL BİR MAHALLEDİR?

Siz değerli okuyucularımız için röportajın sonunda muhtarımız Eşref Çapar’a “Fatih, nasıl bir mahalledir?” sorusunu yöneltiyoruz. Muhtarımız Çapar “22 bin nüfusu ve 10 bin seçmeni olan Fatih Mahallesi, modern ve gelişmiş bir mahalledir. Dostluk bağlarımızı, komşuluk bağlarımızı hiç koparmadık. Herkesi mahallemize bekleriz” yanıtını alıyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete