SPOR

“Tribünler, kimsenin arka bahçesi değil”

Yarasalar Taraftar Grubu Lideri Çağdaş Ozan Büyükkaya, Pazartesi Günü Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Sporda Sonsöz Bizde’ programına katılarak tatil edilen Petrolspor – Şanlıurfaspor maçını yorumladı.

“Tribünler, kimsenin arka bahçesi değil”
21-12-2022 09:30
21-12-2022 18:08
BATMAN
Google News

Hakan Tufan ve Harun Katmaz’ın konuğu olan Büçükkaya “Ortada kimsenin istemediği, tatsız dediği, kimininse çirkin dediği, benim ise kesinlikle ama kesinlikle Petrolsporun zararına olarak nitelendirdiğim hadiseler yaşandı bu maçta. Bu olayların bir daha yaşanmamasını istiyorsak tüm nedenleri gerçekçi bir gözle ortaya koymamız gerekiyor. Herkes bu noktada payına düşeni almalı. Öncelikle biz kendi payımıza düşeni almak istiyoruz. Biz maçın hemen ardından hatta maç saatinden şuana kadar grup içinde bütün detaylarıyla tartışıyoruz. Sert tartışmalar yapıyoruz kendi içimizde. Fikirler yürütüyoruz. Bizi bilen, Yarasaları bilen herkes biliyor ki, maçta yaşananlar bizim pratiğimiz değildi. Bugüne kadar böyle bir şey olmamıştır. Olmasına da biz müsaade etmemişiz. Bu bizim pratiğimiz, gerçekliğimiz değil. Bu saatten sonra yaşananlar bize gösteriyor ki, bu konularda daha net ve daha sert tavır almak gerekiyor” dedi.

CAMİALAR KARŞI KARŞIYA GETİRİLİYOR

Büyükkaya, konuşmasında “Çok açık ve net söylüyorum. Batman Petrolspor türbinleri kimsenin arka bahçesi değildir. Aman benim bahçeme duman sızmasın, benim bahçem kokmasın diye gelip kimse Petrolspor türbinlerinin bahçesinde Petrolsporluların olduğu yerde kendi mangalını yakmaya kalkışmasın. Bu saatten sonra bunlara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bizim Urfa’yla mevzumuz nasıl başladı? Urfa-Amedspor karşılaşmalarının olduğu dönemde Urfaspor taraftarı deplasmana gidiyor, sosyal medyada bazı görüntüler yayınlanıyor ve şehrimize, bize, takımımıza ağza alınmayacak küfürler, hareketler ettiler. Bunları sürekli paylaşmaya devam ettiler. Asla ve asla bu yönde bir karşı cevap olmadı onlara” dedi.

“HAKSIZLIK OLURSA BİZ YİNE KARŞI DURUŞ SERGİLERİZ”

Taraftara seslenen Büyükkaya “Taraftar dediğin, tirübünde takımını destekler. 2-3 tane müptezelin, kendini bilmez sosyal medyaya attığı iki üç video ile camiaların karşı karşıya gelmeyeceğine inanıyorum. Çünkü aramızda bugüne kadar bir husumet yaşanmamış. Ve biz buna mümkün mertebe cevap vermedik. Cevap vermenizin sebebi, kitleler karşı karşıya gelmesin. Evet biz cevap verebilirdik ama bundan bihaber olanlarda haberdar olacaktı ve olaylar niyetler kimler artacaktı. Biz bunların önüne geçmek için bu güne kadar cevap yazmadık. İkincisi Amedspor evet dost takımımız evet kardeş takımımız, evet bugün kimsenin Amed'e yapmadığını ligin ilk yarısında biz yaptık. Yarın öbür gün haksızlık olsa biz yine en önde dururuz. Ama şimdi her Amedsporun husumetli olduğu bizim husumetlimiz olamaz ki. Evet biz tepki gösteririz ama bunun faturasını biz görmemeliyiz” dedi.

HERKES GÖREVİNİ YAPMALI

Tatil edilen maçı yorumlayan Büyükkaya “Çıkan olayları kesinlikle tavsiye etmiyoruz, sahaya atılan yabancı maddeleri durdurmak için biz yaralar grubu amigoları ile Batman Emniyet müdürü çok uğraştık. Önüne geçemedik. Geçmiş yıllarda ödülü almış bir taraftar gurubuyuz. Bundan sonra şapkamızı önümüze koyup iyi düşünüp, radikal kararlar alacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
63Fanatikler
63Fanatikler 1 yıl önce
He Babo He Bizde Yedik
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete