EĞİTİM

TÜBİTAK FİNALİNDE BATMAN RÜZGÂRI ESTİ

TÜBİTAK tarafından Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Teknolojik Tasarım alanlarında düzenlenen “48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri” Yarışmalarının Türkiye Finali yapıldı.

TÜBİTAK FİNALİNDE BATMAN RÜZGÂRI ESTİ
18-05-2017 20:28
Google News

BATMAN, 6 PROJE İLE TEMSİL EDİLDİ

Ankara’da gerçekleşen final yarışmasına Batman Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri, teknoloji tasarım, sosyoloji, matematik ve değerler eğitimi olmak üzere 4 farklı alanda hazırladıkları projelerle katıldı. Raman Anadolu Lisesi Öğrencileri Türk dili ve edebiyatı alanında, Fen Lisesi öğrencileri ise sosyoloji alanındaki projeleri ile katıldı.

ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜLER

Öğrencilerimiz Batman’ı toplam 6 proje ile temsil etti. Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin “Trafikte Sözde Normalin Engelliler Projesi” teşvik ödülü alırken, “Kepek Tabak Projesi” Türkiye 3.’lüğü ödülünün sahibi oldu. Ödül töreninde konuşan Proje Organizatörü ve TÜBİTAK Etkinlik Müdürü Müjdat Engin “Batman’ın 6 proje ile burada olması beni gerçekten duygulandırdı” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete