EĞİTİM

TÜBİTAK’ta Türkiye 2.’siyiz

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması Final Sergisinde Türk Telekom Anadolu Lisesi Öğrencileri Mercan Yılmaz ve Hazal Zehra Aksak hazırladıkları proje ile matematik alanında Türkiye İkincisi oldu.

TÜBİTAK’ta Türkiye 2.’siyiz
03-01-2023 16:00
03-01-2023 15:52
BATMAN
Google News

FİNALE 15 PROJE DAVET EDİLDİ

Öğrencilerin analitik düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması Final Sergisi, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımı ile Ankara’da gerçekleşti. Millî Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK iş birliğinde bu yıl ilki düzenlenen yarışmada matematik alanına 177 proje başvurdu. Finale 15 proje davet edildi.

BATMAN’IN İKİ PROJESİ DERECE ALDI

Finale davet edilen projeler içinde ilimiz Türk Telekom Anadolu Lisesinin iki projesi yer aldı. Matematik alanında finalde yapılan jüri değerlendirmesinde Türk Telekom Anadolu Lisesi Öğrencileri Hazal Zehra Aksak ve Mercan Yılmaz’ın hazırladığı Tekrar Eden Dizi Biçimindeki Doğal Sayılar İçin Fermatın Küçük Teoreminden Yararlanılarak Genel Bir Bölünebilme Kuralı Bulunması projesi Türkiye ikincisi olarak derece aldı. Aynı yarışmada Çevre ve İklim Değişikliği alanında katılan Batman Fen Lisesi Öğrencisi Ahmet Yahya Onat ise Hidrojen Yakıt Pili İçin Gerekli Hidrojenin Üretimine Yönelik Perlit Destekli Katalizör Geliştirilmesi projesi ile yarışmadan teşvik ödülü aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete