SİYASET

“TUHAF OLAN ADAYLIĞIM DEĞİL, ADAYLIĞIMIN TUHAF GÖRÜLMESİDİR”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Adayları, Esentepe Konuk Evi’nde basın mensupları ile bir araya geldi.

“TUHAF OLAN ADAYLIĞIM DEĞİL, ADAYLIĞIMIN TUHAF GÖRÜLMESİDİR”
29-04-2015 20:53
Google News

Toplantıya Milletvekili Adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız, Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, HDP İl Eş Başkanları Rojda Sürücü ve Abdulbari Karaağaç, DBP İl Eş Başkanları Mehmet Candemir ve Songül Korkmaz ile Parti Meclis Üyesi Osman Ergin katıldı.

BATMAN’DA ÖNCELİKLİ SORUN İŞSİZLİK

Toplantıda soruları yanıtlayan Vekil Adayı Atalan, Batman’da en öncelikli sorunun işsizlik olduğunu söyledi. Atalan, demokratik, eşitlikçi bir hukuk devletinde, kentin sorunlarının da çözüme kavuşacağını söyledi.

SICAK KARŞILANIYORUM

Atalan, Ezidi olması itibariyle HDP’nin oy kaybı yaşayıp yaşamayacağı sorusuna “Bizim hareketimiz, hoşgörüyü esas alan bir harekettir. Sorunu çözme konsepti, sorunun üzerine gitme felsefesidir. Bunu düşünen küçük bir kesim var, bunu tüm topluma mal etmeye çalışıyorlar. Ben toplumun içine girdim, esnafı gezdim, pazarlara, köylere gittim, kimseden böyle bir soğukluk hissetmedim. Almanya gibi bize kültür olarak tamamen uzak olan bir ülkede, hitler faşizminin olduğu bir yerde milletvekili olabiliyorsak, kendi toplumumuzda vekil olmamız garipsenmemelidir. Asıl tuhaf olan şey benim aday olmam değil, benim adaylığımın tuhaf görülmesidir. Ben Batman’da öyle bir hisse kapılmadım, belirli kesimler bunu yapıyorsa ayıp ediyorlardır” cevabını verdi.

ERDOĞAN’IN GELİŞİ, OY KAYBININ GÖSTERGESİDİR

Batman’da almayı hedefledikleri oy oranı ile ilgili konuşan Vekil Adayı Saadet Becerikli ise “AK Parti’nin politikaları artık iflas etti. AK Parti, Batman’da oy kaybediyor. Cumhurbaşkanı Tayyib Erdoğan’ın, Batman’a gelişi de bunu gösteriyor. Özellikle AK Parti seçim bürosunda yaşanan acı olay, AK Parti’deki kopmanın çok açık bir göstergesidir” dedi.

BATMAN’DA KADINLAR SİYASETE YÖN VERİYOR

HDP Adayı Ayşe Acar Başaran ise “Batman’da kadınların belli bir mücadelesi ve gücü var. Kadınların örgütlü ve siyasete yön verdiğini görüyoruz. HDP’nin Eş Başkanlık sistemi ile kadınlar yönetimde ve diğer alanlarda daha çok söz sahibi oldu. Bizim mücadelemizde kadının emeği, gücü ve mücadelesi var. Meclise gidersek yüzde 50’miz kadınlardan oluşacak. Bu zaten Türkiye toplumları için bir devrimdir” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 72 OY ALACAĞIZ

Batman’ın sorunları ve almayı hedefledikleri oy oranı ile ilgili konuşan Hasan Yağız “Türkiye’de gençlik apolikleştiriliyor. Çocuklar siyasi partilere gitmesin de nereye giderse gitsin diyorlar. Gençlik uyuşturucuyla, fuhuşla, hırsızlıkla, sistemin baskılarıyla karşı karşıya bırakılıyor. Batman’da devlet eliyle halkımızı açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar. Bundan kaynaklı bir işsizlik var. İlçelerimiz 90 yıldır ilçedir ama çok sonradan kurulan bir Bursa’nın Nilüfer ilçesinden bin kat geridedir. Bursa’ya ayrılan bütçe bütün Kürdistan illerine ayrılan bütçeden 2 kat fazladır. HDP olarak amacımız Ankara’ya gidip bütün halkları 1. sınıf vatandaş yapmaktır. Biz, bizi dinle vurmaya çalışanlara dini öğretebilecek kapasitedeyiz. Bütün dinlerin özü olan iyilik ve güzel ahlak bizim partimizde mevcuttur. Diğer partilerde ihalelere fesatlık karıştırılıyor, pislikler yapılıyor. Açılan bütün dosyalar AK Parti’nin, CHP’nin, MHP’nin vekillerine aittir. O mecliste bizim hiçbir vekilimizin dosyasına rastlayamazsınız. Batman’da bütün siyasi partilere ayağınızı denk alın diyoruz. Bize iyilikle, güzellikle gelin. Yanlışlarımız varsa söyleyin. Ama Allah’a çok şükür bizim şu an için hiçbir yanlışımız yoktur” dedi.

BATMAN’A FABRİKAYI BİZ KURACAĞIZ

Yağız, açıklamasının devamında “Batman’da ne yapacaksak kendi öz gücümüzle yapacağız. Ankara’dan bir beklentimiz yoktur. Ama oraya gittiğimizde Ankara’yı bazı şeylere mecbur edeceğiz. Fabrika mı lazım, fabrikayı biz kuracağız. Kooperatifleşmelerle kuracağız. Ankara’nın iki kuruşuna muhtaç değiliz. Yeter ki vergilerimizi ve gelirleri kendi elimize alalım. Batman’ın bir tane havaalanı var. O da 6–7 ay tadilata alınacak. 7 ayda siz 3 tane havaalanı yaparsınız. Bu, ikinci plana itilmişliktir. Biz Ankara’ya gittiğimizde bütün bölge illerinin, Türkiye’nin gelişmemesi için direttikleri bütün illeri için halkımızın refahı için çalışacağız. Yüzde 100 oy almak amacımızdır. Amacımız halkımızın gönlüne dokunmaktır. Halkın bütün desteğini almaktır. Ama illa ki diyorsanız yüzde kaç, yüzde 80 ve sütü oy almayı hedefliyoruz. Ama Batman’ın plakası 72’dir, yüzde 70 oy oranı da kabulümüzdür” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete