SİYASET

“TÜM SİYASİ PARTİLERLE DİYALOĞA HAZIRIZ”

DEVA Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Batmanlı Hemşerimiz Av. Mehmet Emin Ekmen, Siyasete Bakış’ta Gazete Duvar Ankara Temsilcisi Nergis Demirkaya’nın konuğu oldu.

“TÜM SİYASİ PARTİLERLE DİYALOĞA HAZIRIZ”
31-01-2021 17:34
Google News

 

BAŞKANLIK SİSTEMİ TAHRİBAT YARATTI
İktidarın reform söylemi, seçim kanununda değişiklik hazırlığı, ittifak tartışmalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Ekmen, “Bizim bildiğimiz kadarıyla Toplum, tüm siyasi parti başkanlarından muzdarip. Yüzde 60'ı parlamenter sisteme dönüş ve bir arayışı var. Yeni başkanlık sisteminin yarattığı bir tahribat var. Dolayısıyla nasıl bir parlamenter sistem arzu ettiğimizi, kamuoyuna açık ve net sunmak zorundayız. Bütün siyasi partiler kendi çalışmalarını tamamladı. Siyasi partiler ile sivil toplum arasında müzakere ve uzlaşma zemininin kollanması, güçlenmesi ve yürütülmesi gerekmektedir” dedi.

TÜM SİYASİ PARTİLERLE DİYALOGA HAZIRIZ
Ekmen, diğer siyasi partilerle müzakere ve tartışmalara açık olduklarını belirtirken “Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşmemiz oldu. Biz birden fazla partinin bir araya geldiği görüntülerin bir ittifak ve yorumuna ve tartışmasına sebebiyet vereceği düşüncesiyle bundan uzak duruyoruz. Ama ikili olarak bizimle çalışmak isteyen bütün partilerle sadece parlamenter sistemi değil, örneğin pandemi sürecinin yönetimini konuşabiliriz, ekonomideki kötü gidişatın nasıl toparlanabileceğini tartışabiliriz. Siyasetin doğası müzakeredir, diyalogdur, iletişimdir” dedi.

CUMHURBAŞKANI, TÜM PARTİLERİN BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞMELİ
Ekmen “Eğer toplumun bütün kılcal damarlarındaki düşünceler ve bunları yukarıya doğru örgütlendiği meslek örgütleri sivil toplum örgütleri, düşünürler, aydınlar ve ülkeyi yönetmeye talip siyasi partiler, kendi arasında konuşamayacaksak, kim konuşacak? Keşke bu gerilim bu kadar bilinçli olarak bu kadar yükseltilmiş olmasaydı. Sayın Cumhurbaşkanı, muhalefet partilerin genel başkanları ile birlikte ya da ayrı ayrı belli aralıklarla görüşerek, onların ülkeye dair görüşlerini dinleseydi, faydalanabileceği hususlardan faydalanmış olsaydı. Ama bu kadar ağır hakaretler kullanıldıktan sonra kimin yüzüne nasıl bakacaksınız? Kiminle nasıl konuşacaksınız?” dedi.

PARTİMİZ, SİYASETİN ANA MECRASINDA
DEVA Partisi’nin, kendini siyasetin ana mecrasında tanımladığını belirten Ekmen “Partimizin programı, tüzüğü, kurucu kadrosu ve teşkilatlanma modelinde ortaya çıkarttığı kadrolar ve partimize duyulan gönüllü analizler partimizin Türkiye ortalamasını yansıttığı gösteriyor.  Erdoğan’ın yola çıktığı 84 kurucu arkadaşının 76’sı, 22. dönemdeki 53 milletvekilinin 50’si bugün AK Parti, Külliye sisteminde yok” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete