GÜNDEM

TÜM YURTTA GIYABİ NAMAZA DURULDU…

İsrail askerleri tarafından öldürülen Filistinliler için yurt genelinde olduğu gibi Batman’da da camilerde sela okundu, öğle namazın ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

TÜM YURTTA GIYABİ NAMAZA DURULDU…
15-05-2018 20:50
Google News

TÜM YURTTA EŞZAMANLI SELA OKUNDU

İsrail askerleri, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilerde 59 Filistinliyi öldürdü, yüzlercesi gerçek mermiyle olmak üzere 2 bin 771 Filistinliyi yaraladı. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan alınan bilgiye, İsrail’in öldürdüğü Filistinliler için öğle namazı öncesi yurt genelindeki camilerden sela verildi. Öğle namazının ardından ise Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

“SALDIRI, BİZİ DERİNDEN ÜZDÜ”

Batman İl Müftüsü Yardımcısı Ahmet Duran, “Ramazan ayı öncesi İslam âlemine yönelik böyle bir saldırının olması bizleri derinden üzmüştür. Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, onların acısını paylaştığımızı göstermek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Batman Müftülüğümüzün verdiği karar doğrultusunda Batman’da önce sela okunuldu ardından şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazını kıldık” dedi. (Yusuf Kavak)

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete