GÜNDEM

TUMED’DE İLK KONGRE

Dünya Toplumsal Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği 1. Olağan Kongresi yapıldı. Tek listeyle gidilen kongrede Mehmet Demirhan, tüm üyelerin oyunu alarak başkan seçildi.

TUMED’DE İLK KONGRE
11-10-2021 14:20
11-10-2021 14:21
BATMAN
Google News

 

‘’ACİL AMATEM İSTİYORUZ’’

Dünya TUMED Bölge Başkanı Mehmet Demirhan, TUMED’in Avrupa’nın birçok yerinde ve Türkiye’nin 53 il ve ilçesinde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladığını belirterek “Dünya TUMED olarak yüzlerce bağımlıyı gerek ilaçla gerekse de Adana, Mersin gibi İllerde bulunan AMATEM’ler de tedavi ettiriyoruz.  Bölgece uyuşturucu madde kullanımının çok büyük seviyede olduğu Batman’da AMATEM’in olmayışı bizi ve çevre illeri zor duruma sokuyor. Dernek olarak amacımız, bağımlılara hiç bir kar ve amaç gütmeksizin fayda sağlamaktır. Bizim,  ilgili kurum ve kuruluşlardan bir ricamız var. Bize Amatem gerekli ve hatta şart olmuş durumda. Bölgede uyuşturucu kullanım oranı yüzde 60’lara dayanmış, yaş sınırı da 15’ e düştü. O yüzden biz bir yer istiyoruz. Bunun için de gereken bilgi, proje ve desteği vereceğiz. Gönüllü olarak çalışmalarımız devam edecek. Tedavi olan ve iyileşen bağımlılara iş imkânı sağlanmasını ve topluma yararlı hale getirilmesini amaçlıyoruz. Biz TUMED olarak hiç bir kurumdan ne maddi ne de manevi destek alamıyoruz. Bu bizim açık bir yaramız.  Önlem alınmadığı takdirde daha büyük acılara ve yıkımlara sebebiyet verecek. Yetkililerden acilen Batman veya çevre İllerde uygun olan bir yerde AMATEM kurulmasını rica ediyoruz’’ dedi.

TUMED’in tönetim kurulunda, Başkan Mehmet Demirhan, Başkan Yardımcısı Emine Arı, Sayman Mehmet Dağ, Yönetim Kurulu Asil Üye Gürgin Kalkan, İl Sekreteri Zübeyde Turan yer aldı.

Denetim Kurulu Üyeliklerine ise Edip Şimşek, Hatice Çelebi, Şükran Toğuç seçildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete