SİYASET

TUNCEL “KAYYUMA İZİN VERMEYECEĞİZ”

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, birtakım temaslarda bulunmak üzere Batman’a geldi. Belediye Konferans Salonu’nda basın mensupları ile buluşan Tuncel, kayyum iddialarına yönelik sert açıklamalarda bulundu.

TUNCEL “KAYYUMA İZİN VERMEYECEĞİZ”
14-07-2016 22:51
Google News

CUMHURBAŞKANI 2015 ÖNCESİ SAMİMİ MİYDİ BİLMİYORUZ AMA ŞİMDİ…

Konuşmasında Hükümeti eleştiren Tuncel “21. yüzyılda bu ülkeyi yönetenler 12 Eylül askeri darbesini eleştirip, 12 Eylül ile hesaplaştıklarını söylüyordu ama bugün Kürt halkının varlığına saldırıyorlar. 2015 öncesi Başbakan samimi miydi bilmiyoruz ama günümüz Cumhurbaşkanı savaşın Cumhurbaşkanlığını yapıyor. HDP, 7 Haziran’da 80 Milletvekili ile büyük bir başarı elde etti ama onlar bu iradeyi yok sayarak seçimleri yineledi. 1 Kasım’da tüm baskılara rağmen HDP, 59 milletvekili ile parlamentoya girdi ve Türkiye’nin 3. büyük partisi oldu. Şimdi de apar topar dokunulmazlık dosyalarını getirdiler” dedi.

“BELEDİYELERİMİZE GÖZ DİKTİLER”

Belediyelere kayyum atama iddialarını eleştiren Tuncel “Halkın emeğiyle kazanılan Belediyelerimize göz diktiler. Batman Belediyesi Eş Başkanlarımız görevden uzaklaştırıldı. Buna rağmen Belediyelerimizin hizmetlerini engelleyemediler. Şimdi de kayyum tartışmalarını yapıyorlar. Yüzde 70 oyla seçilen Batman Belediyesi Eş Başkanını hukuksuz bir şekilde görevden atayacaksın, hizmet etmesini engelleyeceksin, sonra da atanmışlarına yetki vereceksin gelip belediyelerimize el koyacaklar. Bu mümkün mü? Buna biz izin verir miyiz? Terör dedikleri Batman, Mardin, Şırnak, Amed halkıdır” dedi.

“TARİHİ BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”

Tuncel, konuşmasının devamında “AKP ile yeni bir dönem mümkün değildir. Dün yanlış dediklerine bugün doğru, doğru dediklerine bugün yanlış diyorlar. Önümüzdeki dönemi gerçekleştirilecek olan bizleriz. Zor bir dönem ama aynı zamanda tarihi bir dönemden geçiyoruz. Bu tarihi dönemde özgürlük, adalet, barış isteyenler mi kazanacak yoksa zalimler mi kazanacak? Buna bizim mücadelemiz karar verecek” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?