SPOR

Tunceli'de Su Sporları Yaygınlaşıyor!

Tunceli'nin doğal güzelliklerinden faydalanarak su sporları yaygınlaşıyor

Tunceli'de Su Sporları Yaygınlaşıyor!
24-04-2024 11:39
Google News

Tunceli, el değmemiş doğal güzellikleriyle dikkat çeken bir kent. Son yıllarda hizmete sunulan tesisler sayesinde sportif faaliyetler de giderek yaygınlaşıyor. Kentin Pertek ilçesinde bulunan Keban Baraj Gölü ve Ovacık ilçesindeki Munzur Çayı, rafting ve kano sporları için ideal bir ortama sahip. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de öğrencileri su sporlarıyla tanıştırmak için çeşitli projeler hayata geçiriyor. Öğrenciler, Pertek Su Sporları Merkezi ve Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Su Sporları Merkezi'nde eğitim alıyor. Antrenörler tarafından teorik bilgilerle başlayan eğitim sürecinde, öğrenciler rafting botlarına binmeyi ve kürek çekmeyi öğreniyor. Bu eğitimler sayesinde gelişen öğrenciler, yurt içi ve yurt dışındaki müsabakalara katılma fırsatı buluyor.

Antrenör Mustafa Ali Akbulut, Tunceli'nin su sporlarına uygun bir yer olduğunu belirterek, öğrencilerle ileri teknik eğitim çalışmalarına devam ettiklerini söylüyor.

Pertek Su Sporları Merkezi'nde antrenör olarak görev yapan Serhat Yıldız da kentte aktif olarak kano ve rafting sporcularının yetiştirildiğini vurguluyor. Durgun ve akarsularda gerçekleştirilen antrenmanların öğrenciler için önemli bir eğitim fırsatı sağladığını belirtiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete